Prăjitură cu brânză de vaci simplă și rapidă

Prăjitură cu brânză de vaci simplă și rapidă

Rețetă de prăjitură cu brânză de vaci simplă și rapidă, ușor de preparat. Un dulce la îndemână ce poate fi pregătit cu minim de efort în orice zi a săptămânii, fără să ai nevoie de ocazii speciale. Aluat pufos și aerat cu iaurt ce se potrivește perfect cu umplutura delicioasă din branză de vaci și stafide.

Porții: 12 Timp:1 oră Dificultate: Ușoară

Această rețetă de prăjitură cu brânză de vaci simplă și rapidă reprezintă o variantă comodă și la îndemână de a pregăti ceva dulce într-un timp scurt și fără prea mult efort. Este excelentă în orice zi a săptămânii și nu ai nevoie de ocazii speciale pentru a o pregăti.

Prăjitura cu brânză de vaci simplă și rapidă are un blat pufos și aerat cu iaurt, foarte ușor de pregătit. De asemenea poți folosi, în loc de brânză, umplutură de mere sau alte fructe la alegere. În oricare dintre variante vei avea o prăjitură foarte rapidă și gustoasă.

În bucătăria românească brânza de vaci proaspătă este un ingredient de bază pentru multe deserturi. Cu ajutorul acesteia se pot pregăti papanași tradiționali, papanași fierți, macaroane cu brânză dulce, clătite cu brânză dulce la cuptor sau plăcinte sărate.

Dacă ai și o sursă bună pentru brânza de vaci, atunci este o plăcere să gătești astfel de preparate, iar această prăjitură cu brânză de vaci simplă și rapidă poate deveni un obicei dulce și comod pentru toți ai casei 🙂

Ingrediente pentru blat de prăjitură cu brânză de vaci simplă și rapidă

  • 2 ouă
  • 9 linguri de zahăr
  • 9 linguri de ulei
  • 350g făină
  • 250g iaurt
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru umplutură prăjitură cu brânză de vaci simplă și rapidă

  • 500g brânză proaspătă
  • 50g stafide
  • 6-7 linguri de zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 esență de rom
  • 2 ouă

Mod de preparare prăjitură cu brânză de vaci simplă și rapidă

  1. Pentru blat amestecă ouăle cu zahărul, uleiul și iaurtul până când toate acestea sunt bine omogenizate.
  2. Mai departe amestecă făina cu praful de copt și încorporeaz-o în compoziția de mai sus.
  3. Toarnă aluatul rezultat într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină.
  4. Aluatul rezultat va fi unul moale și îl întinzi ajutându-te de o lingură sau o spatulă de silicon.
  5. Mai departe amestecă brânza proaspătă de vaci cu zahărul, ouăle, stafidele și restul aromelor și așează crema de brânză deasupra aluatului.
  6. Coace totul la foc potrivit, cca 180 de grade, pentru aproximativ 30-35 de minute sau până când prăjitura este bine rumenită deasupra și pe margini.
  7. Lasă prăjitura să se răcorească înainte de-a o porționa!

Imagini pentru rețeta de prăjitură cu brânză de vaci simplă și rapidă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.