Cum faci budincă de avocado cu banane și cacao

Avocado este un fruct exotic pe care îl găsim în supermarket-uri indiferent de sezon și anotimp. Fructul de avocado are un conținut bogat de potasiu, acid folic, grăsimi bune, fibre, dar și vitamina E sau complexul de vitamine B. Prin urmare consumul de avocado vine în ajutorul celor care își doresc un regim de viață echilibrat și o dietă sănătoasă.

Foarte ușor de gătit și extrem de versatil, avocado se poate consuma atât simplu, ca atare, asezonat cu diverse ierburi și condimente, dar și în salate, feluri principale, deserturi sau shake-uri proteice. Avocado este un aliment excelent pentru micul dejun, mâncărurile ce se pot găti cu acesta fiind diverse și din cele mai gustoase.

De asemenea avocado este recomandat și copiilor, fiind un fruct care se digeră ușor, cremos, moale și care se potrivește de minune în multe preparate specifice.

Cum alegi un avocado din supermarket

Atunci când alegi un avocado dintr-un supermarket trebuie să fii atent în primul rând la aspectul acestuia. Coaja trebuie să aibă o culoare verde închis, să nu prezinte urme de stricăciuni sau pete maronii, iar atunci când apeși pe el să fie puțin moale, dacă vrei să-l consumi în curând. Dacă textura acestuia este una tare, compactă, atunci avocado nu este încă suficient copt. Îl poți pune într-o pungă de hârtie și lăsa la temperatura camerei, iar în câteva zile va fi perfect copt, moale și gata de preparat.

Cum cureți și desfaci un avocado

Pentru a curăța un avocado trebuie mai întâi să-l tai de jur împrejur, pe lungime, cu ajutorul unui cuțit. Acesta se va desface în două jumătăți. Într-una dintre aceste jumătăți va rămâne sâmburele în care înfigi lama cuțitului și-l vei scoate fără probleme. Cu ajutorul unei linguri vei scoate miezul fructului pe care îl vei prepara în funcție de preferințe.

Ce nu știai despre avocado

Avocado se numără printre fructele de care poți fi 100% sigur că nu a fost modificat genetic și nu a fost tratat cu chimicale.

Acest fruct a primit din partea nutriționiștilor denumirea de “fructul perfect” datorită faptului că poate fi consumat la orice oră, iar pe termen lung contribuie la menținerea sănătății și a frumuseții.

Fructul de avocado ajunge la maturitate în copac, dar se va coace abia după ce va fi cules. Cel mai interesant este însă că acest fruct poate rezista în copac până la 18 luni, fără să se strice sau să se degradeze.

Fiecare fruct de avocado este cules manual, astfel că cele mai mari costuri ale producătorilor de avocado le reprezintă cele legate de forța de muncă.

Cum pregătești o delicioasă budincă de avocado cu banane și cacao

În continuare vă prezentăm un desert delicios din avocado, banane și cacao. Acest desert va fi pe placul tuturor și poate fi consumat fără restricții atât de adulți, dar și de către copii. Se pregătește repede, la rece și nu necesită multă muncă.

Mai mult budinca de avocado poate fi un preparat excelent în perioada diversificării la bebeluși, un preparat care le va asigura aportul necesar de nutrienți pentru o creștere și o dezvoltare sănătoasă.

Pentru a pregăti o budincă de avocado perfect cremoasă, pufoasă și fină ai nevoie în primul rând de fructe de avocado și banane bine copte. În locul pudrei de cacao obișnuită poți folosi și pudră de roșcove, în funcție de ce ai la îndemână și de preferințe.

Dacă vrei ca budinca să se închege mai bine adaugă și o linguriță de semințe de chia, iar pentru aromă adaugă puțină esență de vanilie sau alte arome, în funcție de gust.

Budincă de avocado cu banane și cacao

Cum faci budincă de avocado cu banane și cacao

Ingrediente pentru budincă de avocado cu banane și cacao

  • 2 avocado
  • 1 banană
  • 2 lingurițe cacao
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 linguriță miere sau sirop agave
  • 1 linguriță semințe chia
  • 1 praf de sare
  • migdale măcinate sau fistic pentru decor

Mod de preparare budincă de avocado cu banane și cacao

  1. Curăță avocado de coajă și taie-l în bucăți potrivite pe care le pui într-un blender.
  2. Peste avocado adaugă banana tăiată rondele, pudra de cacao și restul ingredientelor.
  3. Mizează tot amestecul până când se transformă într-o pastă fină, pufoasă și cremoasă, asemănătoare unei budinci.
  4. Pune budinca astfel obținută într-un bol sau pahar, decoreaz-o cu migdale mărunțite, fitisc sau fructe la alegere.
  5. Lasă budinca de avocado să se odihnească o vreme la rece apoi savurează cu poftă.