Budincă de brânză cu macaroane
Un dulce clasic, simplu, ușor de pregătit, fără ingrediente și tehnici complicate, ce va fi cu siguranță pe gustul tuturor!
Porții: 8
Timp:45 minute
Dificultate: Ușoară
Ingrediente
- 500g brânza dulce de vaci
- 200g macaroane
- 200g zahăr
- 4 ouă
- 70g unt
- 2 linguri de făină
- 1 lingură de griș
- 2 linguri de smântână
- 100g stafide
- coaja de la o lămâie
- o linguriță esență de vanilie
- o linguriță praf de copt
Instrucțiuni
- Pune apă la fiert într-o oală încăpătoare și pregătește melcișorii conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Cât timp fierbe apa pentru melcișori, amestecă zahărul cu gălbenușurile de ou, smântâna, untul topit, coaja de lămâie, făina, grișul, esența de vanilie și praful de copt.
- Pune amestecul peste brânză și încorporează bine cu un mixer sau o spatulă de silicon.
- Separat bate spumă albușurile și adăugă-le peste crema de brânză, apoi continuă sa amesteci până sunt bine omogenizate. La final adaugă și stafidele!
- Scurge bine de apă melcișorii fierți și amestecă-i cu crema de brânză.
- Unge tava în care urmează să coci budinca cu unt si tapeteaz-o cu puțină făină, toarnă amestecul de brânză și melcișori în ea și nivelează-l ușor.
- Coace la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 40-50 de minute.
O să ai o bunătate de budincă! Poftă bună!