Papanași fierți cu brânză și pesmet prăjit

Papanași fierți cu brânză și pesmet prăjit

Un desert preferat de foarte mulți români, preparat într-un mod mult mai sănătos, care păstrează aroma, gustul și savoarea papanașilor tradiționali.

Porții: 8 Timp:30 minute Dificultate: Ușoară

Ingrediente pentru papanași

  • 450g brânza proaspătă de vaci
  • 2 ouă
  • 50g zahăr
  • 40g griș
  • 50g făină
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1 plic zahăr vanilat

Ingrediente pentru pesmetul prăjit

  • 150g pesmet
  • 40g unt
  • 80g zahăr

Cum pregătești pesmetul și papanașii

  1. Pentru că papanașii vor fi gătiți prin fierbere, pune o oală cu 2-3 litri de apă la fiert.
  2. Într-o tigaie topește untul și adaugă pesmetul pe care îl vei prăji până când își va schimba culoarea spre cărămiziu. Când s-a rumenit stinge focul și adaugă zahărul, apoi dă-l deoparte și treci la prepararea aluatului de papanași.
  3. Pune brânza într-un bol și adaugă ouăle, zahărul, zahărul vanilat și coaja rasă de lămâie. Amestecă bine până ce aluatul este omogen și ingredientele bine încorporate.
  4. Adaugă grișul, apoi făina și încorporează-le de asemenea.
  5. Presară făină pe blatul de lucru și formeză biluțe de papanași cu diametrul de cca 3-4 cm.
  6. Pune biluțele de papanași în oala cu apa care fierbe. Dă focul încet să nu se sfărâme și lasă-i la fiert încă vreo 5 minute după ce se vor ridica la suprafață. La început se vor lăsa la fundul cratiței, după care se vor ridica la suprafață.
  7. După ce papanașii au fiert, ia-i cu o paletă și trece-i prin pesmetul prăjit.

Papanașii fierți pot fi serviți cu smântână și dulceață sau doar cu dulceață, în funcție de preferințe! Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.