Plăcintă sărată cu brânză și dovlecei

Plăcintă sărată cu brânză și dovlecei

Această plăcintă sărată cu brânză și dovlecei reprezintă o gustare ușoară, plină de savoare și gust, potrivită pentru orice parte a zilei!

Porții: 10 Timp:15 minute Dificultate: Ușoară

Se întâmplă de multe ori să ți se facă foame între mese și să vrei o gustare ușoară. O variantă plină de savoare și gust este această plăcintă sărată cu brânză și dovlecei. Se poate servi și ca masă principală alături de o salată de verdețuri sau o garnitură de legume.

Mai jos îți oferim ingredientele și modul de preparare pentru această delicioasă plăcintă sărată cu brânză și dovlecei.

Ingrediente și mod de preparare pentru plăcintă sărată cu brânză și dovlecei

Ingrediente pentru umplutură

  • 2 dovlecei mai mari
  • 2 morcovi potriviți
  • 200g brânză sărată
  • 2 ouă
  • o legătură mărar
  • 2 linguri ulei

Ingrediente pentru foile de plăcintă

  • 180ml apă
  • 180ml ulei
  • un praf de sare
  • făină cât cuprinde

Mod de preparare umplutură

  1. Curăță dovleceii de coajă, apoi dă-i pe răzătoarea mai mare și blanșează-i 4 minute într-o oală cu apă bine fiartă;
  2. Varsă dovlecelul blanșat într-o strecurătoare și ajută-te de o lingură sau o spatulă să-l scurgi bine de apă;
  3. Curăță și dă pe răzătoare morcovul, apoi pune-l la călit cu cele două linguri de ulei;
  4. Adaugă și dovlecelul bine stors de apă și mai călește câteva minute;
  5. Dă pe răzătoare brânza și adaug-o peste amestecul de morcov și dovlecel;
  6. Potrivește de sare, adaugă mărarul tocat, apoi ouăle și amestecă bine. Dacă ți se pare că amestecul este ușor lichid, adaugă 2 linguri de griș pe care vei avea grijă să-l încorporezi bine.
  7. Așează umplutra în tava de plăcintă, unge foia de plăcintă de deasupra cu puțin ou și dă-o la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 30-35 de minute sau până când plăcinta se rumenește bine deasupra.

Cum pregătești aluatul

  1. Amestecă apa cu uleiul și sarea, apoi adaugă făină până rezultă un aluat ușor manevrabil și nelipicios.
  2. Întinde aluatul în două foi, una va fi baza plăcintei, iar cealaltă foaie va fi deasupra compoziției.

Lasă plăcinta să se răcească bine înainte de a o porționa, apoi savureaz-o cu poftă!

De asemenea, dacă îți place combinația de brânză și dovlecel, poți încerca și rulouri de dovlecel cu brânză la cuptor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.