Papanași prăjiți cu smântână și dulceață

Papanași prăjiți cu smântână și dulceață

Celebrii papanași prăjiți, serviți cu smântână și dulceață, reprezintă un desert românesc, tradițional, plin de gust și savoare!

Porții: 4 Timp:30 minute Dificultate: Ușoară

Aproape orice restaurant din România are în meniu celebrii papanași prăjiți cu smântână și dulceață. Asta pentru că sunt adorați și ceruți de milioane de români!

Serviți cu smântână și dulceață de vișine sau afine, papanașii vor fi întotdeauna o alegere excelentă când vine vorba de un desert. Altfel spus, papanașii reprezintă o adevărată încântare pentru papilele gustative ale fiecăruia dintre noi!

Să pregătești papanași prăjiți acasă nu este deloc greu și nu implică tehnici sau metode complicate. Ai nevoie doar de puțin timp și îndemânare, astfel încât să termini treaba repede și să te bucuri în voie de o generoasă porție de papanași prăjiți cu smânână și dulceață la alegere!

De asemenea, dacă vrei să impresionezi un străin cu un desert tradițional românesc, papanașii sunt alegerea excelentă! 😀

Ingrediente pentru papanași prăjiți cu smântână și dulceață

  • 300g brânză de vaci
  • 200g făină
  • 2 ouă
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 linguriță praf de copt
  • coajă de lămâie
  • arome

Mod de preparare papanași prăjiți cu smântână și dulceață

  1. Înainte de a începe asigură-te că brânza pe care o vei folosi în compoziția acestor papanași este proaspătă și bine scursă de zer;
  2. Mai departe amestecă brânza de vaci cu cele două ouă și omogenizează atent, să nu rămână cocoloașe de brânză în aluat;
  3. Adaugă aromele, zahărul vanilat, coaja de lămâie și praful de copt, apoi încorporează-le bine;
  4. Mai departe adaugă făină, puțin câte puțin, până obții un aluat ușor modelabil, dar nu foarte tare. Ajustează cantitatea de făină în funcție de cum va arăta aluatul tău, este posibil să mai ai nevoie de câteva zeci de grame sau sau nu fie nevoie de toată cantitatea specificată în secțiunea ingrediente.
  5. Pentru a putea modela ușor papanașii,  ajută-te de făină pe blatul de lucru. Din cantitatea de ingrediente prezentate mai sus îți vor ieși 4 papanași, suficient de mari.
  6. Prăjește papanașii în ulei bine încins, apoi pune-i la scurs pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie, pentru a absoarbe excesul de ulei.
  7. Pune-i pe o farfurie și toarnă smântână și dulceață din belșug, apoi servește cu poftă!

Dacă ai rețineri în ceea ce privește faptul că papanașii sunt prăjiți în ulei, atunci îți recomand să ai în vedere această rețetă, în care papanașii sunt fierți și îmbrăcați în crustă delicioasă de pesmet prăjit!

Imagini pentru rețeta de papanași prăjiți cu smântână și dulceață