Chiftele de post cu cartofi și orez, la cuptor

Chiftele de post cu cartofi și orez, la cuptor

Chiftele de post cu cartofi și orez, la cuptor reprezintă o idee de masă gustoasă, sănătoasă și sățioasă în perioadele de post de peste an. Aceste delicioase chiftele de post cu cartofi și orez se consumă simple, alături de salate, sosuri sau alte garnituri, în funcție de preferințe. Excelente și pline de savoare.

Porții: 12 Timp:1 oră Dificultate: Ușoară

Aceste chiftele de post cu cartofi și orez, la cuptor, se potrivesc perfect pentru orice masă din perioada postului și nu numai. Sunt spornice, sățioase, gustoase și sănătoase. Se pot consuma ca atare, simple sau alături de salate și alte garnituri.

Din această rețetă de chiftele de post cu cartofi și orez va rezulta o porție generoasă de chiftele, dar acestea se pot consuma și a doua zi, fiind la fel de bune ca în ziua preparării. Se pot servi atât calde, cât și reci, în funcție de preferințe.

Poți modela aceste delicioase chiftele de post cu cartofi și orez în orice formă dorești. Chiftelele în formă rotundă, mai mici, se potrivesc foarte bine ca aperitiv, în timp ce chiftelele mai mari, aplatizate, merg mai degrabă ca fel principal.

Pentru o textură mai consistentă poți folosi cartofi roșii în aluatul de chiftele. Cartofii albi sunt mai făinoși, iar textura chiftelelor va fi mai moale. În oricare dintre variante gustul va fi la fel de bun, iar chiftelele de post se vor consuma cu aceeași poftă :).

Ingrediente pentru chiftele de post cu cartofi și orez

  • 6 cartofi potriviți
  • 50g orez
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 2 linguri de pesmet
  • o legătură pătrunjel
  • 4 căței usturoi
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare chiftele de post cu cartofi și orez

  1. Pune cartofii în coajă la fiert și lasă-i să se răcorească bine după ce s-au gătit.
  2. Fierbe orezul separat în 3 măsuri de apă până îl transformi în pilaf.
  3. Curăță morcovul și dă-l pe răzătoarea mică, apoi toacă ceapa mărunt.
  4. Călește ceapa și morcovul în 2-3 linguri de ulei, adaugă apă cât să le acopere și lasă la foc mic până când apa se va evapora complet, iar legumele sunt gătite.
  5. După ce cartofii s-au răcorit, curăță-i de coajă și dă-i pe răzătoarea mare.
  6. Peste cartofii răzuiți adaugă legumele călite, orezul, pesmetul, pătrunjelul, usturoiul dat prin presă, sare și piper după gust.
  7. Amestecă bine compoziția apoi, cu mâinile înmuiate în puțin ulei, formează chifteluțele pe care le așezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  8. Coace chifteluțele la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 25-30 de minute sau până când s-au rumenit frumos.
  9. Servește cu poftă alături de o salată de legume crude sau alături de alte garnituri!

Imagini pentru rețeta de chiftele de post cu cartofi și orez, la cuptor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.