Ruladă cu banane, nucă și ciocolată
Rețetă de ruladă cu banane, nucă și ciocolată, o prăjitură extrem de aspectuoasă, spornică și foarte gustoasă. Se poate decora și cu frișcă, nucă mărunțită, fulgi de cocos sau fructe proaspete. Rulada cu banane, nucă și ciocolată se pregătește ușor și simplu, dar se va servi după câteva ore de stat la frigider.
Această ruladă cu banane, nucă și ciocolată este o prăjitură absolut grozavă, cu arome deosebite și un aspect incredibil. Fructele proaspete din interior, crema delicioasă de unt cu nucă și blatul pufos de cacao îmbrăcat în ciocolată se combină și se completează de minune!
Rulada cu banane, nucă și ciocolată este o prăjitură spornică, potrivită pentru zilele de sărbători sau zilele speciale din viața unei familii. Peste stratul de ciocolată se pot adăuga și nuci mărunțite, fulgi de cocos sau frișcă.
Înainte de a pregăti acestă ruladă cu banane, nucă și ciocolată asigură-te că va avea suficient timp să stea la frigider după asamblare. Este important pentru cremă să se întărească, iar prăjitura să se lege. De asemenea, folosește la prepararea ei nucă proaspătă și unt de calitate cât mai bună.
Ingrediente pentru blatul de ruladă cu banane, nucă și ciocolată
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr
- 3 linguri cacao
- 2 linguri făină
- 1 praf de copt
- un praf de sare
Ingrediente pentru umplutură ruladă cu banane, nucă și ciocolată
- 200g unt 80% grăsime
- 200g zahăr pudră
- 150 nucă măcinată
- 4 plicuri zahăr vanilat
- esență de vanilie
- 2 banane
Ingrediente glazură de ciocolată pentru ruladă cu banane, nucă și ciocolată
- 150g ciocolată neagră
- 4 linguri lapte
- 40g unt
Mod de preparare ruladă cu banane, nucă și ciocolată
- Bate albușurile spumă cu un praf de sare, apoi adaugă zahărul treptat și continuă mixarea până când spuma de albușuri se transformă într-o bezea fermă.
- Încorporează gălbenușurile unul câte unul în spuma de albușuri și mixează după fiecare în parte până la omogenizarea completă.
- Mai departe adaugă făina amestecată cu cacao și praful de copt. Amestecă cu ajutorul unei spatule de bucătărie, cu mișcări largi, de jos în sus.
- Toarnă aluatul într-o tavă dreptunghiulară (25×35) tapetată cu hârtie de copt și coace la cuptorul preîncălzit la 180 de grade sau la temperatură medie pentru aproximativ 12-15 minute.
- După ce aluatul s-a copt, a trecut testul scobitorii, lasă-l să se răcorească câteva minute, apoi așează-l pe un prosop umed cu tot cu hârtia de copt și rulează-l.
- Lasă aluatul rulat să se răcorească încet, fără să forțezi răcirea.
- Mai departe mixează untul la temperatura camerei cu zahărul vanilat și zahărul pudră apoi adaugă nuca măcinată și încorporeaz-o în crema de unt.
- Desfă blatul pentru ruladă din prosop și desprinde ușor hârtia de copt de pe el, apoi așează-l deasupra unei folii alimentare întinse pe blatul de bucătărie.
- Unge blatul cu crema de unt și nucă, așează bananele cap la cap pe lungimea blatului, la marginea acestuia, și rulează ajutându-te de folia alimentară.
- Înfășoară bine rulada în folie alimentară și pune-o la frigider pentru câteva ore sau, cel mai bine, peste noapte.
- După ce crema de unt s-a întărit decorează rulada de banane cu topping de ciocolată. Pentru topping-ul de ciocolată topești toate ingredientele la foc mic până la dizolvarea și omogenizarea completă.
- Mai dă jumătate de oră rulada la frigider pentru a se întări ciocolata.
Servește rulada cu banane, nucă și ciocolată simplă sau alături de fructe acrișoare. De asemenea, poți adăuga și frișcă peste stratul de ciocolată, după preferință!