Negresă de post cu suc de portocale și glazură

Rețetă deosebită de negresă de post cu suc de portocale și glazură de cacao, o prăjitură extraordinar de gustoasă, aromată și pufoasă. Negresa de post cu suc de portocale și glazură de cacao se pregătește repede și simplu, cu ingrediente puține și la îndemână. Se servește cu poftă alături de familie și prieteni.
Această negresă de post cu suc de portocale și glazură de cacao vine în ajutorul celor care își doresc o gustare dulce în perioada postului sau care din diverse motive nu pot consuma produse de origine animală.
Atât negresa simplă, cât și negresa cu bezea de ou și glazură sunt unele dintre cele mai iubite și gătite prăjituri de pe la noi, astfel că este plăcut să ne putem bucura de gustul unei negrese în orice zi sau săptămână din an.
Rețeta de negresă de post cu suc de portocale și glazură de cacao este una simplă și rapidă. Aluatul se pregătește repede și nu ai nevoie de mixer. E suficient să ai la îndemână o spatulă din silicon sau un tel ca să poți amesteca ingredientele.
De asemenea, în aluatul acestei negrese de post cu suc de portocale și glazură de cacao se pot adăuga și fructe uscate, cum ar fi stafide, merișoare, prune sau caise mărunțite. Pentru un plus de gust și aspect, glazura se poate decora cu nuci mărunțite sau fulgi de cocos.
Dacă nu aveți la îndemână suc de portocale sau portocale proaspete pentru a face suc, atunci puteți înlocui sucul cu apă sau lapte vegetal. Este necesar să compensați cu esențe (de portocale, lămâie, vanilie) astfel încât negresa să fie aromată și parfumată.
Ingrediente pentru blat negresă de post cu suc de portocale și glazură
- 1 cană zahăr
- 1 cană suc de portocale
- 1/2 cană ulei
- 3 linguri gem de caise
- 1 măr ras
- o mână migdale sau nuci
- 3 linguri de cacao
- 2 căni făină
- 1 linguriță praf de copt
Ingrediente glazură de cacao pentru negresă de post cu suc de portocale
- 6 linguri zahăr pudră
- 2 linguri cacao
- 2 linguri ulei
- 6 linguri apă
Mod de preparare negresă de post cu suc de portocale și glazură
- Amestecă zahărul cu sucul de portocale și uleiul până când zahărul începe să se dizolve.
- Mai departe adaugă cele 3 linguri de gem, mărul ras și nucile sau migdalele mărunțite.
- Omogenizează bine amestecul apoi adaugă cele 3 linguri de cacao și continuă să amesteci până la încorporarea completă.
- În următorul pas amestecă făina cu praful de copt și încorporează-le în aluat. Va rezulta un aluat moale, ca al unui chec.
- Toarnă aluatul pentru negresă într-o tavă pentru prăjituri, tapetată cu hârtie de copt, și coace la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 30 de minute sau până când prăjitura va trece testul scobitorii.
- După ce ai scos negresa din cuptor las-o să se răcorească o vreme, după care o poți porționa după preferință, în bucăți mai mari sau mai mici.
- Pentru glazura de cacao amestecă ingredientele într-o crăticioară la foc potrivit, până când zahărul se dizolvă și ingredientele se transformă într-o cremă ușor densă, care curge. După 2-3 clocote glazura ar trebui să fie gata.
- Toarnă glazura de cacao peste negresa porționată apoi servește cu poftă!
Astazi am facut negresa de post cu suc de portocale,,, complimente tie pentru retete!