Prăjitura tăvălită cu nucă de cocos

Prăjitura tăvălită cu nucă de cocos

Prăjitura tăvălită cu nucă de cocos este un dulce popular, extrem de iubit și apreciat, cu un gust minunat ce se potrivește perfect oricărei ocazii!

Porții: 1 Timp:1 oră Dificultate: Ușoară

Aluatul pufos, glazura de cacao și stratul generos de nucă de cocos fac din prăjitura tăvălită un adevărat deliciu. Aromele se completează perfect și poate fi pregătită pentru orice fel de ocazie.

De asemenea, prăjitura tăvălită este o prăjitură rapidă care se poate servi imediat după preparare, astfel încât nu e nevoie să aștepți până se fixează cremele, ca în cazul altor prăjituri.

Iată cum pregătești prăjitura tăvălită cu nucă de cocos

Ingrediente pentru blat

  • 7 ouă
  • 7 linguri de zahăr
  • 7 linguri de ulei
  • 1 praf de sare
  • 2-3 pliculețe de zahăr vanilat
  • 200g făină
  • 1 linguriță praf de copt

Ingrediente pentru glazura de cacao

  • 1/2kg zahăr
  • 1 pachet margarină sau unt
  • 4-5 linguri de cacao
  • 8 linguri de lapte

Alte ingrediente necesare

  • 200g cocos

Instrucțiuni

  1. Mixează gălbenușurile cu zahărul până își dublează volumul și devin pufoase;
  2. Adaugă puțin câte puțin uleiul și încorporează-l în crema de gălbenușuri;
  3. Bate spumă albușurile și adaugă-le peste gălbenușuri;
  4. Omogenizează cu grijă compoziția, cu ajutorul unei spatule și mișcări largi de jos în sus;
  5. La final adaugă făina amestecată cu praful de copt, puțin câte puțin, amestecând după fiecare pas, astfel încât aluatul să nu se lase;
  6. Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei și dă totul la cuptor, la 180 de grade, pentru cca 25 de minute sau până când blatul este gătit;
  7. După ce blatul s-a copt lasă-l să se răcească pentru a-l putea porționa în cubulețe;
  8. După ce blatul s-a răcit și l-ai tăiat în cuburi, te poți apuca de glazura de cacao;
  9. Adaugă untul sau margarina tăiată cubulețe într-o cratiță cu fund dublu;
  10. Mai departe adaugă zahărul, pidra de cacao și laptele;
  11. Lasă totul la foc mic până când ingredientele sunt bine dizolvate;
  12. Când compoziția începe să fiarbă las-o câteva minute amestecând continuu până va începe să se îngroașe; Poți verifica glazura cu dosul unei linguri – dacă glazura rămâne lipită de lingura, acoperind-o într-un strat lucios, atunci este gata și numai bună de lucrat cu ea.
  13. Treci fiecare cubuleț de blat prin glazura lăsată, în prealabil, câteva minute să se răcorească, apoi tăvălește-l prin nucă de cocos.

Servește cu poftă!

Dacă îți place ciocolata în combinație cu nucă de cocos, atunci merită să încerci și aceste delicioase gogoși la cuptor cu finetti și nucă de cocos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.