Gogoși pufoase la cuptor cu finetti și nucă de cocos

Gogoși pufoase la cuptor cu finetti și nuca de cocos

Această rețetă de gogoși pufoase la cuptor reprezintă o alternativă mult mai sănătoasă a preparatului tradițional, dar tot atât de gustoasă și savuroasă!

Porții: 12 Timp:1 oră Dificultate: Ușoară

Gogoșile reprezintă unul dintre cele mai iubite deserturi la români. Se pregătesc relativ repede, fără metode și tehnici complicate, iar gustul și savoarea acestora ne cuceresc de fiecare dată. Totuși, faptul că acest desert trebuie să facă o baie de ulei înainte de a fi gata nu este pe placul tuturor. În acest sens am pregătit o rețetă de gogoși pufoase la cuptor. Sunt tot atât de bune și delicioase precum gogoșile tradiționale, dar mult mai prietenoase cu sănătatea noastră :).

Iată cum pregătești gogoși pufoase la cuptor cu finetti și nucă de cocos

Ingrediente

  • 500g făină
  • 300ml lapte
  • 150g zahăr
  • 1 ou întreg
  • 10g drojdie uscată
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • coaja de la o lămâie
  • 1 linguriță esență vanilie
  • 2 linguri de unt topit sau ulei
  • 200g finetti
  • 50g nucă de cocos

Instrucțiuni

  1. Amestecă laptele ușor călduț cu cele două plicuri de zahăr vanilat și pliculețul de drojdie. Lasă amestecul câteva minute deoparte, până va începe să se crească puțin.
  2. Varsă făina într-un bol încăpător apoi adaugă praful de sare, oul, zahărul, coaja de lămâie și esența de vanilie. Amestecă ușor totul.
  3. Adaugă laptele cu drojdia, apoi cele două linguri de unt topit sau ulei și începe să frămânți aluatul aproximativ 10-15 minute, până devine elastic și nelipicios, cu o textură ușor gumată.
  4. Unge bolul în care vei lăsa aluatul la crescut cu foarte puțin ulei, la fel și aluatul, apoi dă-l la loc călduț pentru aproximativ o oră sau până când aluatul își va dubla volumul.
  5. După ce aluatul a crescut, întinde-l pe blatul de lucru cu un făcăleț și decupează, cu ajutorul unui pahar sau a unei căni, cercuri al căror mijloc îl decupezi, de asemenea, cu un dop de sticlă.
  6. Pune gogoșile astfel rezultate într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și mai lasă-le la crescut aproximativ 15 – 20 de minute.
  7. După ce gogoșile au crescut, coace-le în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 15 minute. Se vor coace relativ repede așa că nu strică să arunci câte-o privire din când în când!
  8. Cât timp gogoșile sunt la crescut pune finetti-ul într-un castronel și bagă-l cu fundul în apă fiartă până începe să aibe o consistență mai lichidă.
  9. După ce gogoșile s-au copt, lasă-le să se răcească puțin.
  10. Înmoaie gogoșile câteva secunde cu fața în finetti, apoi pune-le cu grijă înapoi în tavă și presară-le cu nucă de cocos.

Savurează cu poftă apetisantele gogoși pufoase la cuptor cu topping de finetti și nucă de cocos și bucură-te de momente dulci alături de cei dragi!