Lipii libaneze de casă rapide și gustoase

Lipii libaneze de casă rapide și gustoase la tigaie

Cu ajutorul delicioaselor lipii libaneze poți înlocui cu succes pâinea si te poți bucura de mese mai sănătoase și mai savuroase!

Porții: 10 Timp:45 minute Dificultate: Ușoară

Să pregătești lipii libaneze de casă nu este deloc greu și ai putea chiar să-ți formezi un obicei din a le găti. Sunt foarte gustoase și nu conțin chimicale sau conservanți, precum cele din comerț.

Lipiile libaneze sunt mult mai sănătoase decât pâinea și pot fi consumate atât ca înlocuitor, cât și umplute cu diverse legume, carne, pateuri sau ca și garnitură, lângă o salată cu multe crudități.

Iată rețeta de lipii libaneze de casă rapide și savuroase

Ingrediente

  • 3 căni de făină
  • 1 cană de apă
  • 15g drojdie
  • 50ml lapte călduț
  • 1 linguriță zahăr
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță rasă sare

Instrucțiuni

  1. Pune cele trei căni de făină într-un bol mai mare, adaugă sarea și o linguriță de zahăr. Amestecă ușor pentru a aerisi făina, acest lucru va ajuta în procesul de dospire.
  2. În laptele călduț, amestecat cu zahărul rămas, dizolvă drojdia și varsă compoziția peste făină.
  3. Încorporează ingredientele, apoi adaugă uleiul și cana de apă. amestecă ușor cu o lingură astfel încât să omogenizezi bine totul.
  4. Varsă aluatul pe blatul de lucru și frământă-l până devine elastic și nelipicios. Textura finală va fi asemănătoare gumei de mestecat sau plastilinei.
  5. Lasă aluatul la crescut pentru aproximativ o oră sau până când își dublează volumul.
  6. Din cantitatea de aluat prezentată mai sus rezultă aproximativ 10 lipii. De asemenea, acest aluat îl poți folosi și pentru a face pizza de casă.
  7. Întinde bine foile de lipii, sa fie foarte subțiri și uniforme, apoi coace-le într-o tigaie neadernetă la foc mare, câte 3-4 minute pe fiecare parte. Se vor umfla ca o gogoașă și se vor rumeni ușor!

Servește cu poftă și savurează în tihnă!

Poți păstra aluatul la frigider 2-3 zile, deoarece lipiile libaneze sunt foarte bune calde și se consumă proaspete, nu de pe o zi pe alta, fiindcă se vor întări.