Ciorbă de fasole boabe simplă, de post
Rețetă de ciorbă de fasole boabe simplă, de post, o mâncare extraordinar de gustoasă și savuroasă, bună în orice zi a săptămânii. Una dintre cele mai îndrăgite ciorbe la români, care se pregătește simplu, fără ingrediente și tehnici complicate. Perfectă pentru zilele de post de peste an, sățioasă și sănătoasă.
Această ciorbă de fasole boabe simplă, de post, este unul dintre cele mai bune preparate ale bucătăriei românești. Se servește alături de murături asortate, salată de ceapă roșie și pâine proaspătă.
Ciorba de fasole boabe simplă este o mâncare tradițională, autentică, extraordinar de gustoasă, pe care o poți găti indiferent de sezon și care se va consuma repede, pe nerăsuflate. Alături de ciorba de perișoare sau supa de pui cu tăieței, ciorba de fasole boabe reprezintă una dintre cele mai gătite și îndrăgite ciorbe de pe la noi.
O porție de ciorbă de fasole boabe simplă, de post, poate fi servită fără rețineri de orice persoană, nu conține grăsimi și este prietenoasă cu sănătatea noastră, chiar benefică. Fasolea este o legumă săracă în grăsimi, cu un indice glicemic scăzut, bogată în fibre și proteine de calitate.
Ciorba de fasole boabe simplă, de post, se gătește ușor, fără tehnici complicate și ustensile sofisticate. Este însă necesar să hidratezi boabele de fasole înainte de gătire și să arunci apa de la începutul fierberii.
Mai jos găsești rețeta noastră de ciorbă de fasole boabe simplă, de post, pe care o poți pregăti în orice zi a săptămânii și pe care o vei savura cu poftă la final 🙂
Ingrediente pentru ciorbă de fasole boabe simplă, de post
- 400g fasole
- o ceapă
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras roșu
- 2 morcovi potriviți
- un sfert rădăcină țelină
- 1 rădăcină pătrunjel
- 300ml bulion
- 1 legătură pătrunjel
- cimbru uscat
- sare
- 3 linguri de ulei
Mod de preparare ciorbă de fasole boabe simplă, de post
- Cu o seară înainte de a găti această delicioasă ciorbă de fasole boabe simplă, de post, pune fasolea la înmuiat în apă rece, să se umfle și să se înmoaie. Poți lăsa fasolea la hidratat și câteva ore, în caz ca nu ai reușit să o lași la înmuiat de seara. Timpul de fierbere va fi mai lung în acest caz.
- A doua zi aruncă apa în care a stat fasolea la înmuiat și completează cu alta nouă.
- Pune fasolea la fiert, la foc potrivit, iar după ce a dat în câteva clocote aruncă apa. Repetă acest pas de încă două ori. În acest fel se elimină din gazele conținute în boabele de fasole și nu vei suferi de disconfort abdominal mai târziu, după consum.
- Lasă fasolea la fiert până când boabele de fasole sunt bine înmuiate și gătite. Verifică fasolea din când în când, completează apa, în caz că scade prea mult, și amestecă astfel încât boabele de fasole să nu se lipească de fundul cratiței.
- Între timp curăță legumele și toacă-le cubulețe, apoi călește ceapa, morcovul, ardeiul și rădăcinoasele.
- După ce legumele sunt bine călite și fasolea aproape fiartă, adaugă legumele călite peste fasole și continuă fierberea până când atât legumele, cât și boabele de fasole sunt bine fierte;
- La final adaugă bulionul, pătrunjelul tocat mărunt, cimbru după gust și potrivește de sare și piper. Mai lasă ciorba pe foc câteva minute, pentru două clocote apoi las-o să se odihnească o vreme și servește cu poftă alături de murături, salată de ceapă roșie și pâine proaspătă! Ce bunătate …!
Dar de acrit? Cu putin bors sau zeama de varza?
Se poate acri atât cu zeamă de varză, cât și cu borș. Alege ce variantă preferi și îți este la îndemână 🙂
Ciorba cu murături ??? 😮😳