Ciorbă de perișoare din piept de curcan

Ciorbă de perișoare din piept de curcan

Această ciorbă de perișoare din piept de curcan este una dintre cele mai bune preparate ale bucătăriei românești, pe placul oricărui degustător.

Porții: 8 Timp:1 oră Dificultate: Ușoară

Nu există bucătărie în care să nu se fi gătit măcar o dată celebra ciorbă de perișoare. Există însă și persoane care nu agreează sau nu pot consuma carne de porc sau de vită, iar pentru aceștia se potrivește perfect această rețetă de ciorbă de perișoare din piept de curcan. Este extraordinar de savuroasă, gustoasă și poate fi consumată fără restricții de oricine.

Carnea de curcan este o carne slabă, cu puține calorii, bogată în proteine de calitate și recomandată în mai toate dietele sau regimurile alimentare. Cu ajutorul cărnii de curcan se pot pregăti preparate din cele mai diverse, de la sărmăluțe, la ciorbițe, piftie sau fripturi delicioase.

Ciorba de perisoare din piept de curcan va fi un succes garantat pentru orice mofturos. Poate completa perfect o masă de sărbătoare sau una de zi cu zi, iar cei dragi vor fi încântați de gustul deosebit al acesteia.

Ingrediente pentru ciorba de perișoare din piept de curcan

  • un ardei kapia roșu
  • un ardei galben
  • 2 morcovi potriviți
  • un sfert de rădăcină țelină
  • o ceapă potrivită
  • 2 cartofi
  • 2-3 linguri de bulion
  • zeamă de lămâie
  • 2 linguri de smântână
  • sare

Ingrediente pentru perișoarele din piept de curcan

  • 300g piept de curcan tocat
  • 3 linguri de orez
  • o ceapă tocată mărunt
  • un ou
  • o lingură pătrunjel uscat
  • sare
  • piper

Instrucțiuni pentru preparare ciorbă de perișoare din piept de curcan

  1. Spală și curăță legumele de coajă, apoi toacă-le cubulețe și pune-le la călit în două-trei linguri de ulei;
  2. Adaugă apă și lasă legumele la fiert până se înmoaie bine;
  3. Mai departe adaugă cartofii tăiați cuburi și lasă la fiert, în continuare, pentru 10 -15 minute;
  4. Între timp pregătește perișoarele: amestecă carnea cu orezul, ceapa tocată mărunt și oul;
  5. Condimentează amestecul pentru perișoare cu sare, piper și pătrunjel tocat;
  6. Amestecă bine totul și, cu mâinile ușor umezite, formează perișoarele din piept de curcan, pe care le adaugi în ciorba fierbinte;
  7. Lasă la fiert până când perișoarele se vor ridica la suprafață, apoi adaugă bulion, zeamă de lămâie, sare și piper după gust;
  8. La final amestecă două linguri de smântână cu un polonic de ciorbă și adaugă amestecul obținut în oală;
  9. Presară pătrunjel proaspăt sau leuștean și servește cu poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.