Ciorbă de pui cu legume și tăieței

Ciorbă de pui cu legume și tăieței

O ciorbă de pui cu legume și tăieței se pregătește repede și ușor, fără prea mult efort, iar rezultatul este întodeauna unul gustos și plin de savoare!

Porții: 8 Timp:45 minute Dificultate: Ușoară

Ciorba de pui cu legume se potrivește perfect pe o vreme răcoroasă, la prânz sau cină, dar și în mod obișnuit pentru o dietă echilibrată și o viață ordonată, cu mese sănătoase.

Pentru a obține o ciorbă de pui cu legume gustoasă, în primul rând ai nevoie de carne de calitate. Fie că ai crescut puiul în gospodăria proprie sau l-ai primit din alte surse, fie că ai cumpărat carnea din supermarket asigură-te că ceea ce urmează să gătești este proaspăt și fără mirosuri străine.

De asemnea este foarte important să gătești carnea și legumele la foc mic, pentru un plus de gust, savoare și aspect.  Dacă se gătește la foc mare, ciorba devine tulbure și aroma ingredientelor se va pierde.

Iată cum pregătești o delicioasă ciorbă de pui cu legume și tăieței

Ingrediente

  • 2-3 pulpe de pui întregi sau dezosate
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1 jumătate de țelină
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapă
  • 1-2 cartofi
  • tăieței de casă
  • o jumătate legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper

Instrucțiuni

  1. Într-o oală încăpătoare pune carnea împreună cu apa la fiert. După ce ajunge la punctul de fierbere ai grijă să spumezi bine ciorba, pentru a elimina toxinele și reziduurile conținute de carne, cât și pentru a obține o ciorbă curată, limpede și gustoasă.
  2. După ce spuma este îndepărtată și ciorba s-a limpezit adaugă ceapa, pastârnacul și pătrunjelul întregi. Celelalte legume, morcovul, ardeiul și țelina le toci cubulețe și le adaugi în același timp cu legumele lăsate întregi. În funcție de preferințe poți să toci toate legumele cubulețe sau doar pe cele care vrei să le păstrezi în ciorbă.
  3. Lasă ciorba în continuare la fiert, la foc mic.
  4. După un timp, când legumele sunt aproape gătite, adaugă și cartoful tăiat cubulețe și lasă totul la foc până când toate legumele sunt bine fierte. Cartoful îl adaugi mai târziu deoarece are un timp de fierbere diferit de celelalte legume. Fierbe mai repede și dacă este fiert prea mult timp se va destrăma și va îngroșa ciorba.
  5. Când ciorba este aproape gata, înlătură legumele întregi conținute de aceasta și adaugă două mâini de tăieței. Mai lasă totul la fiert câteva minute. Tăiețeii se vor găti foarte repede.
  6. Potrivește de sare și piper, adaugă pătrunjelul tocat mărunt și lasă ciorba să se odihnească o vreme înainte de a servi.

Poți servi ciorba de pui cu legume alături de un ardei iute, asezonată cu puțin hrean sau simplă 🙂

De asmenea, o alternativă fără carne la ciorba de pui cu legume și tăieței este această supă de legume cu găluște, la fel de gustoasă, sănătoasă și plină de vitamine!