Cornulețe cu gem și aluat fraged, de post

Cornulețe cu gem și aluat fraged, de post

Rețetă simplă de cornulețe cu gem și aluat fraged, de post, care se pregătesc ușor, fiind extroardinar de gustoase. Prepararea acestor cornulețe cu gem nu necesită mult efort, iar porția de cornulețe rezultată este una generoasă. Cornulețele se pot consuma și câteva zile mai târziu, rămânând fragede și proaspete.

Porții: 1 Timp:1 oră Dificultate: Ușoară

Aceste cornulețe cu gem și aluat fraged, de post, se pregătesc ușor, rezultatul fiind unul absolut delicios. Te vei putea bucura astfel de cornulețe fragede și gustoase pregătite în propria bucătărie.

Pentru a prepara rețeta de cornulețe cu gem și aluat fraged, de post, vei avea nevoie de un gem de prune dens, care să nu curgă. Poți adăuga, în aluatul de cornulețe, esențele preferate, coajă de lămâie sau portocală. De asemenea, în gemul de prune poți adăuga, după preferință, și puțină nucă măcinată.

Din ingredientele prezentate mai jos vei obține aproximativ 60 de cornulețe cu gem și aluat fraged. Acestea se pot consuma fără probleme și câteva zile mai târziu, devenind chiar mai fragede. Păstrează-le însă într-un recipient curat sau într-o pungă de hârtie.

Ingrediente pentru cornulețe cu gem și aluat fraged, de post

  • 150g margarină
  • 150g zahăr pudră
  • 100ml apă
  • 500g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingură oțet
  • esență de vanilie
  • esență de lămâie
  • 400g gem de prune
  • 100g zahăr pudră vanilat

Mod de preparare cornulețe cu gem și aluat fraged, de post

  1. Amestecă margarina la temperatura camerei, tăiată cubulețe, cu zahărul pudră.
  2. În amestecul de margarină și zahăr pudră adaugă jumătate din cantitatea de făină și frământă astfel încât să ai un aluat nisipos.
  3. Mai departe adaugă apa, esențele și praful de copt stins în puțin oțet.
  4. Amestecă bine cu ajutorul unei linguri sau a unei spatule, apoi adaugă restul de făină. Frămâtă câteva minute până obții un aluat omogen, ușor moale și nelipicios. Dacă aluatul este prea moale și lipește mai adaugă puțină făină.
  5. Înfășoară aluatul rezultat într-o folie alimentară și pune-l două ore în frigider.
  6. Scoate aluatul din frigider și împarte-l în două. Întinde apoi fiecare bucată de aluat într-o foaie subțire, dreptunghiulară.
  7. Cu ajutorul unei lingurițe pune gem de prune în linie dreaptă, de-a lungul foii de aluat, la o distanță de 1 cm față de margine. Împăturește stratul de gem aducând marginea lăsată liberă peste el, apoi rulează și aplatizează puțin. Stratul de magiun nu trebuie sa fie foarte gros, pentru a nu da pe alături în timpul coacerii.
  8. Taie foaia de aluat de-a lungul, pe lângă ruloul abia format, apoi cu ajutorul unui cuțit, apoi împarte ruloul în bucățele de cca 2cm, pătrate.
  9. Așează cornulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-le la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 20 de minute sau până când se rumenesc ușor.
  10. După ce cornulețele sunt coapte, trece-le prin zahăr pudră vanilat cât sunt încă fierbinți.

Imagini pentru rețeta de cornulețe cu gem și aluat fraged, de post

 

3 răspunsuri la „Cornulețe cu gem și aluat fraged, de post”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.