Clătite de post cu banane și lapte vegetal
Clătite de post cu banane și lapte vegetal, incredibil de pufoase și aerate, extraordinar de gustoase și savuroase. Clătitele de post cu banane se pregătesc repede și ușor, iar tehnica este similară ca mod de preparare cu cea a clătitelor tradiționale. Se consumă cu poftă atât de copii, cât și de adulți.
Ne putem bucura de gustul delicios al clătitelor chiar și în perioada postului. Aceste clătite de post cu banane și lapte vegetal sunt incredibil de pufoase și aerate, iar bananele din compoziția aluatului le aduc un plus de aromă, gust și culoare.
Rețeta de clătite de post cu banane este una ușoară și rapidă, iar tehnica este similară, ca mod de preparare, cu cea a clătitelor tradiționale. Se pot umple cu diverse gemuri și dulcețuri, dar și cu unt de arahide, ciocolată neagră topită, miere, nucă sau fructe.
Nu este obligatoriu să folosești praf de copt în cazul acestor clătite de post cu banane, fiindcă apa minerală le ajută să fie aerate, iar zahărul din compoziție să se rumenească frumos.
Ingrediente pentru clătite de post cu banane și lapte vegetal
- 1 banană bine coaptă
- 200ml lapte vegetal
- 200ml apă minerală
- 3 linguri zahăr pudră
- 180g făină
- 3 linguri de ulei vegetal
- esențe
Mod de preparare clătite de post cu banane și lapte vegetal
- Pasează banana cu ajutorul unei furculițe și adaugă piureul rezultat într-un bol încăpător.
- Adaugă peste banana pasată jumătate din cantitatea de lapte vegetal și zahărul pudră.
- Amestecă bine totul astfel încât ingredientele să se omogenizeze, iar zahărul să se dizolve complet.
- Mai departe adaugă făină puțin câte puțin, până la încorporarea completă. Dacă amestecul devine prea dens pentru a amesteca, mai adaugă lapte vegetal. Păstrează comopoziția groasă, astfel încât să eviți formarea de cocoloașe în aluat. Amestecă energic și zdrobește potențialele cocoloașe.
- După ce ai încorporat făina adaugă restul de lapte vegetal și apa minerală.
- Amestecă bine aluatul pentru clătite, adaugă cele 3 linguri de ulei și esențele aromate, după preferință. Trebuie să ai un aluat nu foarte gros, care să curgă și să alunece ușor în tigaie atunci când vei forma clătita, exact ca în cazul clătitelor obișnuite.
- Într-o tigaie specială pentru clătite, bine încinsă, în care ai picurat un strop de ulei, toarnă aluat astfel încât să acoperi fundul acesteia într-un strat nu foarte gros, dar nici foarte subțire.
- Rumenește bine clătitele pe ambele părți și, după ce se mai răcoresc puțin, unge-le cu gem, dulceață, ciocolată neagră topită sau miere, la alegere.
- Păstrează clătitele acoperite cu un prosop pentru a evita uscarea acestora!
Mmmmmm ieri am facut clatite de post cu banane, recomand reteta de mai sus 😀