Pâine de casă fără frământare cu mix de semințe

Pâine de casă fără frământare cu mix de semințe

Rețeta de pâine de casă fără frământare cu mix de semințe în compoziție te ajută să pregătești pâine rumenă, bine crescută și foarte gustoasă fără efortul necesar procesului de frământare. Repede și simplu vei avea o pâine de casă pe care să o consumi cu poftă alături de mâncărurile preferate.

Porții: 1 Timp:1 oră Dificultate: Ușoară

Această pâine de casă fără frământare, cu mix de semințe în compoziție, se pregătește simplu, repede și fără efortul necesar procesului de frământare.

Pentru a pregăti această rețetă de pâine de casă fără frământare ai nevoie de foarte puține ingrediente. Ingredientele de bază sunt făina, apa, drojdia și sarea, pentru gust. Pentru a ajuta drojdia să lucreze mai ai nevoie de o linguriță de zahăr și o lingură de ulei ca pâinea să rămână pufoasă la interior, iar coaja să fie crocantă și rumenă la exterior. În ceea ce privește semințele din compoziție le poți omite sau poți adăuga după preferință orice alt tip de semințe.

Poți pregăti această rețetă de pâine de casă fără frământare și cu făină neagră sau amestec de făină integrală. De asemenea poți modela și coace pâinea în forma dorită, fie pe rotund, fie în formă ovală sau în formă de chec.

Te vei putea bucura astfel de gustul autentic al pâinii de casă la tine în bucătărie, alături de cei dragi, căci tare bună e o felie de pâine proaspătă și bine coaptă!

În perioada postului această pâine de casă fără frământare este minunată alături de acest pate vegetal cu năut și legume

Ingrediente pentru pâine de casă fără frământare cu mix de semințe

  • 500g făină 000
  • 400ml apă călduță
  • 3 linguri mix de semințe (in, susan, dovleac, floarea soarelui)
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 plic drojdie uscată
  • sare

Mod de preparare pâine de casă fără frământare cu mix de semințe

  1. Amestecă făina cu sarea, mixul de semințe și zahărul.
  2. Peste apa călduță varsă drojdia uscată și las-o 10 minute la hidratat.
  3. După ce au trecut cele 10 minute, amestecă energic drojdia cu apa, până când drojdia este bine dizolvată.
  4. Varsă amestecul de drojdie peste făină, adaugă și lingura de ulei, apoi încorporează bine ingredientele cu ajutorul unei linguri de lemn sau a unei spatule de silicon rezistente. Nu frământa, doar amestecă bine până la omogenizarea completă.
  5. Acoperă vasul cu un prosop sau cu folie alimentară și lasă aluatul de pâine la crescut până când își va dubla volumul.
  6. După ce aluatul de pâine a crescut, varsă-l pe blatul de lucru bine înfăinat. Presară făină și deasupra lui astfel încât aluatul să nu se lipească de mâini.
  7. Aplatizează aluatul și împachetează-l în 4 aducând fiecare latură spre centru.
  8. Întoarce aluatul astfel împachetat și așează-l pe o bucată de hârtie de copt. Continuă să-l modelezi și dă-i o formă rotundă sau orice formă dorești.
  9. Crestează bila de aluat cu ajutorul unui cuțit apoi așeaz-o cu tot cu hârtia de copt într-o tavă sau cratiță rotundă.
  10. Coace pâinea astfel obținută la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 40-45 de minute.
  11. La finalul coacerii poți să crești puțin temperatura astfel încât să obții o crustă bine rumenită.
  12. După ce scoți pâinea din cuptor las-o să se răcorească bine înainte de a felia!