Cheesecake la cuptor cu fructe de pădure
Cheesecake la cuptor cu fructe de pădure, o prăjitură cremoasă și extrem de gustoasă, un dulce foarte apreciat și iubit de noi toți. Pregătirea unui cheesecake la cuptor nu este grea și nici complicată însă cere puțin timp și răbdare până la savurarea primei felii.
Prăjitura cheesecake la cuptor cu fructe de pădure este un dulce grozav, foarte cremos și delicios. Gustul dulce al cremei de brânză și al stratului de biscuiți se combină perfect cu gustul acrișor al fructelor de pădure.
Rețeta de cheesecake la cuptor cu fructe de pădure este una simplă, fără metode sau tehnici complicate. Nu se muncește foarte mult la prepararea în sine, dar e nevoie de răbdare și timp pentru o gătire perfectă și până la servirea primei felii de cheesecake.
Cheescake-ul la cuptor se gătește la o temperatură blândă, iar după ce este gata trebuie lăsat să se răcească încet cu ușa cuptorului întredeschisă. Acest lucru ajută prăjitura să nu crape la suprafață sau în profunzime. De asemenea, nu se porționează cald, ci abia după ce s-a răcit și a stat câteva ore la frigider.
Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei înainte de a fi preparate. Acest lucru ajută cheesecake-ul să se gătească uniform. La încorporarea ingredientelor ajută-te mai mult de o spatulă din silicon decât de mixer, să nu intre prea mult aer în compoziție.
Foarte important este să pui forma rotundă în care vei coace cheesecake-ul într-o altă tavă mai mare, tapetată cu hârtie de copt. În caz că se va prelinge lichid pe la îmbinările formei, vei fi asigurat și cuptorul în siguranță 🙂
Ingrediente pentru blat cheesecake la cuptor cu fructe de pădure
- 200g biscuiți digestivi
- 80g unt topit
Ingrediente pentru cremă de brânză cheesecake la cuptor cu fructe de pădure
- 500g cremă brânză de vaci
- 200g cremă de smântână
- 3 ouă
- 150g zahăr
- 2 pliculețe zahăr vanilat
- 1 esență de vanilie
- coaja de la o lămâie
Ingrediente sos din fructe de pădure pentru cheesecake la cuptor
- 400g fructe de pădure congelate
- 4 linguri de apă
- zeama de la o jumătate de lămâie
- 3-4 linguri de zahăr
- jumătate linguriță amidon alimentar (opțional)
Mod de preparare cheesecake la cuptor cu fructe de pădure
- Mărunțește biscuiții în robotul de bucătarie sau zdrobește-i într-o pungă cu ajutorul unui făcăleț.
- Topește untul la cuptorul cu microunde sau la foc mic apoi adaugă-l peste biscuiții mărunțiți.
- Amestecă bine totul până când biscuiții capătă textura unui nisip umed.
- Răstoarnă amestecul de unt și biscuiți într-o formă rotundă cu pereți detașabili și presează-i bine, astfel încât să obții un strat bine tasat.
- Mai departe amestecă crema de brânză cu crema de smântână, zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie și esența de vanilie.
- După ce ai încorporat bine aceste ingrediente adaugă, pe rând, ouăle și amestecă blând până la omogenizarea completă.
- Toarnă crema de brânză peste stratul de biscuiți și introdu tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade, pentru aproximativ o oră. Cheescake-ul va crește și se va desprinde ușor de părțile laterale ale tăvii, iar la mijloc va avea o textură ușor tremurândă.
- Oprește cuptorul și lasă ușa întredeschisă ca cheescake-ul să se răcească blând. În acest fel nu va crăpa la suprafață.
- Pentru sosul din fructe de pădure pune toate ingredientele într-o cratiță la foc mic. Poți ajusta cantitatea de zahăr în funcție de gust.
- Lasă sosul din fructe de pădure pe foc până când ajunge la punctul de fierbere și dă în câteva clocote. Va avea o consistență ușor densă, lichidă, dar nu apoasă.
- După ce cheesecake-ul s-a racit îndepărtează pereții formei de copt și ornează-l cu sosul din fructe de pădure.
- Crema de brânză se va lăsa puțin la mijloc, astfel că sosul va sta fără să curgă de pe prăjitură.
- Pune cheesecake-ul la frigider pentru două-trei ore apoi savurează cu poftă!
Fac aceasta reteta de cand am descoperit-o, doar asta o fac. Am incercat mai multe retete de cheesecake dar niciuna nu se compara cu aceasta! Mulțumesc pentru reteta! Este nemaipomenita!
Buna ziua, arata demential!!
Ce crema de branza si crema de smantana folositi?
Va multumesc frumos!