Tort egiptean

Tort egiptean

Rețetă de tort egiptean, extraordinar de savuros și gustos, impresionant de aspectuos, cu o combinație foarte reușită de creme și blat de bezea. Unul dintre cele mai bune torturi din lume, acest tort egiptean este combinația perfectă de gust, aspect și textură. Fabulos, perfect pentru zilele speciale din viața ta.

Porții: 12 Timp:3 ore Dificultate: Moderată

Ingrediente foi de bezea pentru tort egiptean

  • 6 albușuri de ou
  • 6 linguri de zahăr pudră
  • 1 ligură și jumătate făină
  • 150g nucă măcinată

Ingrediente cremă de ou și vanilie pentru tort egiptean

  • 6 gălbenușuri de ou
  • 6 linguri de zahăr
  • 2 linguri de făină
  • o esență de vanilie
  • 350ml lapte
  • 200g unt 80% grăsime

Ingrediente cremă de frișcă pentru tort egiptean

  • 200ml frișcă
  • 200g zahăr
  • 100g nuci prăjite și mărunțite

Cum pregătești foile de bezea pentru tort egiptean

Din ingredientele de mai sus vei prepara 3 foi de bezea pentru acest fabulos tort egiptean.

  1. Bate 2 albușuri de ou până când se transformă într-o spumă tare, care nu cade când întorci bolul.
  2. Adaugă cele două linguri de zahăr și mixează în continuare până când spuma capătă o consistență fermă și lucioasă.
  3. În continuare amestecă o jumătate de lingură de făină cu 50g de nuci măcinate și adaugă-le peste bezeaua din albus de ou. * Verifică atent nucile să nu fie râncede sau vechi.
  4. Încorporează ușor nucile și făina, cu mișcări largi de jos în sus.
  5. Toarnă aluatul într-o tavă rotundă, cu pereți detașabili, tapetată cu hârtie de copt și coace în cuptorul preîncălzit pentru 20-30 minute, până când bezeaua se va rumeni frumos.
  6. Repetă acești pași și pentru celelalte două straturi de bezea.
  7. Așează foile coapte pe un grătar și abia după ce s-au răcit bine desprinde folia de copt.

Cum pregătești crema de ou și vanilie pentru tort egiptean

  1. Într-o cratiță cu fund dublu mixează bine gălbenușurile cu zahărul, până își schimbă culoarea și au o consistență spumoasă.
  2. Adaugă cele două linguri de făină, esența de vanilie și laptele, încorporează bine totul, apoi pune cratița pe foc mic amectecând continuu, până când compoziția se transformă într-o cremă groasă, ca o budincă.
  3. Mixează untul spumă, care a stat în prealabil la temperatura camerei, apoi adaugă crema răcită puțin câte puțin, până la încorporarea completă.

Cum pregătești crema de frișcă pentru tort egiptean

  1. Pune zahărul într-o tigaie și lasă-l pe foc până se topește și se caramelizează. Între timp poți prăji ușor nucile. Ori la cuptor, ori într-o tigaie.
  2. Când zahărul s-a caramelizat întinde-l pe o foaie de copt într-o tavă, într-un strat cât mai subțire. Trebuie să te miști relativ repede pentru că se întărește imediat.
  3. După ce foaia de caramel este gata, rupe-o în bucăți și pune-o într-un robot de bucătărie pentru a mărunți caramelul. Dacă nu dispui de un astfel de obiect, învelește caramelul într-un prosop curat și sfărâmă-l cu sucitorul.
  4. Pregătește frișca conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  5. Când frișca este gata adaugă caramelul, nuca prăjită și mărunțită și încorporează-le bine.

Când ai terminat cu toate acestea, poți începe să montezi acest minunat tort egiptean: o foaie de bezea, un strat de cremă de gălbenușuri și unt, un strat de cremă de frișcă și zahăr caramelizat, din nou bezea, creme, etc.

Poți decora tortul cu zahăr caramelizat, nuci prăjite și frișcă simplă. Absolut delicios 🙂

Imagini pentru rețeta de tort egiptean