Tort de morcovi și cremă de brânză
Acest tort de morcovi și cremă de brânză este absolut delicios, fiind deosebit de aromat și siropos. Se potrivește de minune pentru zile aniversare, onomastice sau sărbători. Invitații vor fi impresionați de gustul și aroma deosebită a tortului!
Dacă nu ai mâncat până acum o felie de tort de morcovi și cremă de brânză, atunci e momentul să îți pregătești lista de ingrediente și să te apuci de treabă numaidecât. Rezultatul va fi cu adevărat delicios, plin de culoare, aromat și siropos, iar cei dragi vor fi încâtați de gustul deosebit al acestuia.
Tortul de morcovi sau carrot cake, cum îi spun americanii, este unul dintre cele mai gustoase și aspectuoase torturi pe care le poți pregăti repede și ușor. Mai mult acesta conține ingrediente naturale, sănătoase, ingrediente simple și comune, ce nu sunt nici scumpe și nici greu de găsit.
Culoarea portocalie a morcovilor va da un aspect deosebit feliilor de tort, care vizual se vor combina perfect cu albul cremei de brânză. De altfel, întregul tort este o adevărată simofonie a gusturilor, ce va impresiona chiar și cel mai pretențios degustător.
Ingrediente pentru blat tort de morcovi
- 100ml ulei
- 2 mere
- 300g zahăr
- 4 ouă
- 350g făină
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 plic praf de copt
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță scorțișoară
- 350g morcov ras
- 1 plic zahăr vanilat
- 50g nucă prajită
Ingrediente cremă de brânză pentru tort de morcovi
- 250g mascarpone
- 2 cutii smântână 25% grasime
- 50g zahăr pudră
- 2-3 linguri de miere
- 1 esență de vanilie
Mod de preparare tort de morcovi și cremă de brânză
- Înainte de toate trebuie să pregătești blatul acestui minunat tort de morcovi și cremă de brânză. Începe astfel prin a mixa cele 4 ouă cu zahărul până când capătă o consistență spumoasă și aerată.
- Mai departe adaugă uleiul puțin câte puțin, mixând continuu.
- În amestecul de ouă, zahăr și ulei, încorporează merele curățate de coajă și date pe răzătoare, făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu și praful de copt, scorțișoara, zahărul vanilat și sarea. Amestecă cu mișcări largi, de jos în sus.
- După ce toate aceste ingrediente sunt încorporate, adaugă și vedeta acestui tort, morcovul ras împreună cu nuca prăjită, tocată grosier.
- Omogenizează bine aluatul apoi tapetează o tavă de tort rotundă cu hârtie de copt și toarnă o treime din compoziția pentru blat, pe care o nivelezi ușor.
- Coace foaia pentru blatul de tort în cuptorul preîncălzit, la 170 de grade, circa 30-40 de minute sau până când trece testul scobitorii. Poți coace blatul și dintr-o singură bucată, însă va fi nevoie să-l feliezi la final și să ajustezi timpul de coacere.
- După ce ai copt blatul tortului de morcovi, apucă-te de crema de brânză. Mixează astfel smântâna rece, de la frigider, cu zahărul pudră și esența de vanilie până când se transformă în frișcă, devenind fermă și pufoasă. Trebuie să bați smântâna la viteză maximă aproximativ 5-10 minute, dar cu atenție, să nu o transformi în unt.
- Mai departe amestecă brânza mascarpone cu 3 linguri de miere apoi încorporează frișca ușor, cu mișcări largi.
- Pe un platou pentru tort așează prima foaie de blat, apoi un strat de cremă de brânză. Continuă până termini de montat tortul, iar la final decorează cu nucă caramelizată mărunțită.
- Lasă tortul de morcovi și cremă de brânză la frigider peste noapte. În felul acesta blatul de morcovi se va însiropa, iar gustul tortului va fi cu adevărat spectaculos.