Tort de morcovi și cremă de brânză

Felie de tort de morcovi

Acest tort de morcovi și cremă de brânză este absolut delicios, fiind deosebit de aromat și siropos! se potrivește de minune pentru zile aniversare, onomastice sau sărbători!

Porții: 12 Timp:2 ore Dificultate: Moderată

Ingrediente pentru blat tort de morcovi

  • 100ml ulei
  • 2 mere
  • 300g zahăr
  • 4 ouă
  • 350g făină
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 plic praf de copt
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 350g morcov ras
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 50g nucă prajită

Ingrediente cremă de brânză pentru tort de morcovi

  • 250g mascarpone
  • 2 cutii smântână 25% grasime
  • 50g zahăr pudră
  • 2-3 linguri de miere
  • 1 esență de vanilie

Mod de preparare tort de morcovi și cremă de brânză

  1. Înainte de toate trebuie să pregătești blatul acestui minunat tort de morcovi și cremă de brânză. Începe astfel prin a mixa cele 4 ouă cu zahărul până când capătă o consistență spumoasă și aerată.
  2. Mai departe adaugă uleiul puțin câte puțin, mixând continuu.
  3. În amestecul de ouă, zahăr și ulei, încorporează merele curățate de coajă și date pe răzătoare, făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu și praful de copt, scorțișoara, zahărul vanilat și sarea. Amestecă cu mișcări largi, de jos în sus.
  4. După ce toate aceste ingrediente sunt încorporate, adaugă și vedeta acestui tort, morcovul ras împreună cu nuca prăjită, tocată grosier.
  5. Omogenizează bine aluatul apoi tapetează o tavă de tort rotundă cu hârtie de copt și toarnă o treime din compoziția pentru blat, pe care o nivelezi ușor.
  6. Coace foaia pentru blatul de tort în cuptorul preîncălzit, la 170 de grade, circa 30-40 de minute sau până când trece testul scobitorii. Poți coace blatul și dintr-o singură bucată, însă va fi nevoie să-l feliezi la final și să ajustezi timpul de coacere.
  7. După ce ai copt blatul tortului de morcovi, apucă-te de crema de brânză. Mixează astfel smântâna rece, de la frigider, cu zahărul pudră și esența de vanilie până când se transformă în frișcă, devenind fermă și pufoasă. Trebuie să bați smântâna la viteză maximă aproximativ 5-10 minute, dar cu atenție, să nu o transformi în unt.
  8. Mai departe amestecă brânza mascarpone cu 3 linguri de miere apoi încorporează frișca ușor, cu mișcări largi.
  9. Pe un platou pentru tort așează prima foaie de blat, apoi un strat de cremă de brânză. Continuă până termini de montat tortul, iar la final decorează cu nucă caramelizată mărunțită.
  10. Lasă tortul de morcovi și cremă de brânză la frigider peste noapte. În felul acesta blatul de morcovi se va înmuia, iar gustul tortului va fi cu adevărat spectaculos.

Imagini pentru rețeta de tort de morcovi și cremă de brânză