Tort cu piersici, cremă de brânză și cremă de cacao

Tort cu piersici, cremă de brânză și cremă de cacao

Rețetă de tort cu piersici, cremă de brănză și cremă de cacao, un tort extrem de gustos și savuros. Acesta se pregătește ușor și simplu, însă are nevoie de ceva timp la rece înainte de a fi consumat. Cremele din compoziția acestui tort cu piersici se completează de minune, una fiind dulce, iar cealaltă ușor acrișoară.

Porții: 12 Timp:2 ore Dificultate: Ușoară

Torturile fac parte din viața oricărei familii și nu lipsesc niciodată din momentele importante. Acest tort cu piersici, cremă de brânză și cremă de cacao reprezintă un dulce extrem de gustos și atrăgător, ce impresionează atât la gust, cât și ca aspect. Cele două creme din compoziția tortului se completează de minune, una fiind dulce, iar cealaltă ușor acrișoară, cu fructe întregi în compoziție.

Tortul cu piersici seamănă puțin cu tortul diplomat prin crema de brânză din compoziție și a fructelor din compot, însă este diferit datorită blatului pufos și al cremei de cacao. Un tort cu piersici poate fi pregătit simplu și ușor, chiar dacă la început poate părea complicat, iar ingredientele sunt destul de numeroase.

Cu alte cuvinte dacă ești în căutarea unui tort răcoros, nu foarte dulce, cu fructe în compoziție, atunci tortul cu piersici poate fi alegerea ideală și cu siguranță va fi pe placul tuturor celor care îl vor gusta.

Ingrediente pentru blat tort cu piersici

  • 6 ouă
  • 2 linguri suc de portocală
  • 150g zahăr
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 150g făină
  • un pliculeț praf de copt

Ingrediente cremă de brânză pentru tort cu piersici

  • 450g iaurt de piersici
  • 200g brânză de vaci
  • 200ml frișcă vegetală
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 linguriță esență portocale
  • 1 linguriță esență lămâie
  • 2 pliculețe gelatină
  • 4 piersici din compot

Ingrediente cremă de cacao pentru tort cu piersici

  • 1 ou
  • 200ml lapte
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 lingură făină
  • 2 linguri cacao
  • 100g unt
  • 100g stafide
  • esență de rom

Ingrediente pentru decor tort cu piersici

  • 200ml frișcă vegetală
  • 2 piersici din compot
  • ciocolată neagră răzuită

Instrucțiuni

  1. Separă albușurile de gălbenușuri și bate-le spumă, apoi încorporează ușor gălbenușurile frecate cu zahărul și făina amestecată cu praful de copt.
  2. Toarnă aluatul într-o tavă rotundă pentru tort, cu pereți detașabili, tapetată cu hârtie de copt și coace în cuptorul preîncălzit, la 170 de grade, pentru aproximativ 25-30 de minute sau până când blatul trece testul scobitorii.
  3. Lasă blatul să se răcească bine înainte de a-l felia, altfel se va fărămița.
  4. Pentru crema de cacao amestecă oul cu zahărul, adaugă făina, apoi laptele, untul și pudra de cacao. Pune compoziția la fiert la foc mic și amestecă continuu până se îngroașă. După ce s-a îngroșat ia-o de pe foc și adaugă stafidele împreună cu esența de rom. Las-o să se răcorească.
  5. Pentru crema de brânză mixează bine iaurtul cu brânza de vaci, zahărul și esențele, apoi bate frișca și încorporeaz-o bine și pe aceasta. La final adaugă gelatina preparată conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  6. Scoate piersicile din compot și pune-le la scurs într-o strecurătoare. Păstrează siropul pentru a însiropa feliile de blat.
  7. Mai departe taie blatul de tort în trei felii orizontale, de dimensiuni egale. Pentru acest lucru folosește un cuțit zimțat pentru pâine sau un fierăstrău de patiserie.
  8. Pune prima felie de tort pe un platou, așează în jurul ei cercul de la forma de tort, însiropeaz-o cu câteva linguri de sirop și întinde crema de cacao.
  9. Adaugă următoarea felie de blat, însiropeaz-o și pe aceasta, apoi adaugă jumătate din crema de brânză. Așează piersicile tăiate în jumătăți sau sferturi, după preferință, apoi restul de cremă.
  10. Însiropează ultima felie pe partea tăiată, apoi așeaz-o cu grijă deasupra cremei de brânză.
  11. Bagă tortul la frigider pentru două-trei ore apoi ornează-l cu frișcă, felii de piersici din compot și ciocolată mărunțită.

Imagini pentru rețeta de tort cu piersici, cremă de brânză și cremă de cacao

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.