Tort cu mere și cremă de zahăr ars

Tort cu mere și cremă de zahăr ars secțiune

Savuros, gustos și ușor de preparat, un tort cu mere și cremă de zahăr ars reprezintă o alegere grozavă indiferent de ocazie!

Porții: 10 Timp:2 ore Dificultate: Ușoară

Dacă îți place crema de zahăr ars, merele coapte și pandișpanul bine însiropat, acest tort cu mere și cremă de zahăr ars este alegerea perfectă. Este ușor de pregătit, nu necesită tehnici complicate, iar rezultatul va fi încântâtor.

Iată cum pregătești un delicios tort cu mere și cremă de zahăr ars

Ingrediente pentru caramel și stratul de mere

  • 10 linguri de zahăr
  • 4 mere
  • 20g unt
  • 1 linguriță scorțișoară

Ingrediente pentru crema de zahăr ars

  • 500ml lapte
  • 5 ouă
  • 70g zahăr
  • 1 esență vanilie

Ingrediente pentru blatul pandișpan

  • 3 ouă
  • 3 linguri de zahăr
  • 3 linguri de făină
  • 1 praf de sare

Instrucțiuni

  1. Pune cele 10 linguri de zahăr într-o cratiță rotundă cu diametrul de aproximativ 22-24 cm. Nu este indicat sa folosești o formă de tort cu pereți detașabili, deoarece lichidul va curge în timpul coacerii.
  2. Topește zahărul la foc mic până când se va forma caramelul. Ai grijă să nu îl lași prea mult deoarece se poate arde și poate da un gust amar tortului.
  3. Îmbracă pereții cratiței în caramel cu mișcări circulare și atenție deosebită fiindcă avem de-a face cu temperaturi foarte înalte;
  4. Lasă cratița împreună cu stratul de caramel deoparte și curăță merele de coajă, apoi scoate-le cotorul și taie-le în 4;
  5. Când stratul de caramel din cratiță începe să trosnească, poți aranja merele pe fundul cratiței;
  6. Adaugă untul tăiat cubulețe, presară praful de scorțișoară și dă totul la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade pentru 20 de minute sau până când merele sunt bine înmuiate;
  7. Cât timp merele sunt în cuptor amestecă foarte bine ouăle cu zahărul, esența de vanilie și laptele;
  8. Scoate cratița din cuptor și varsă amestecul peste merele coapte, apoi dă din nou la cuptor, la 160 de grade pentru 30-35 de minute;
  9. Când timpul programat pentru crema de zahăr ars este aproape gata, apucă-te de blatul pandișpan;
  10. Bate spumă albușurile de ou cu praful de sare, apoi adaugă zahărul lingură cu lingură și mixează până când obții o bezea tare și lucioasă;
  11. Adaugă gălbenușurile unul câte unul și încorporează făina ușor cu o spatulă, cu mișcări largi, de jos în sus.
  12. Toarnă blatul peste crema de zahăr ars, nivelează bine și introdu la cuptor, la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute!
  13. Când tortul este gata lasă-l în cratiță să se răcorească puțin, apoi răstoarnă-l pe un platou și lasă-l așa, acoperit, câteva ore;
  14. Servește-l rece, de la frigider, eventual decorat cu frișcă! Este o bunătate de tort, dulce, siropos și răcoros!

Tot cu zahăr caramelizat poți pregăti și acest delicios cozonac RosenKranz!