Tocăniță de pui

Tocăniță de pui cu mămăliguță

O mâncare simplă și rapidă, foarte gustoasă, cu ingrediente puține, ce merge de minune cu o mămăliguță caldă alături!

Porții: 2 Timp:30 minute Dificultate: Ușoară

Ingrediente

  • 200g piept de pui
  • o ceapă
  • un ardei gras roșu
  • 3 linguri pastă de tomate sau roșii proaspete
  • 2 căței de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • o jumătate de legătură de pătrunjel

Instrucțiuni

  1. Porționează pieptul de pui în bucăți mici, apoi pune-l la prăjit într-o tigaie încăpătoare.
  2. Când pieptul de pui este gata, adaugă ceapa tăiată solzișori și ardeii tăiați fâșii subțiri. Călește totul câteva minute, apoi adaugă o cană de apă și lasă la fiert până legumele sunt făcute bine.
  3. După ce apa a scăzut, poți adăuga pasta de tomate sau roșii proaspete decojite, mărunțite. De asemenea, sărează și condimentează tocănița. Usturoiul se dă prin presa de usturoi.
  4. Lasă totul pe foc până când capătă consistența dorită. Dacă este prea solidă mai pune apă și lasă câteva minute să dea în clocot.
  5. Adaugă pătrunjelul tocat și servește-o caldă, cu mămăliguță alături!

O mâncare tradițională, excelentă pentru orice masă a zilei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.