Tocăniță de pui
O mâncare simplă și rapidă, foarte gustoasă, cu ingrediente puține, ce merge de minune cu o mămăliguță caldă alături!
Porții: 2
Timp:30 minute
Dificultate: Ușoară
Ingrediente
- 200g piept de pui
- o ceapă
- un ardei gras roșu
- 3 linguri pastă de tomate sau roșii proaspete
- 2 căței de usturoi
- 2-3 linguri de ulei
- sare
- piper
- o jumătate de legătură de pătrunjel
Instrucțiuni
- Porționează pieptul de pui în bucăți mici, apoi pune-l la prăjit într-o tigaie încăpătoare.
- Când pieptul de pui este gata, adaugă ceapa tăiată solzișori și ardeii tăiați fâșii subțiri. Călește totul câteva minute, apoi adaugă o cană de apă și lasă la fiert până legumele sunt făcute bine.
- După ce apa a scăzut, poți adăuga pasta de tomate sau roșii proaspete decojite, mărunțite. De asemenea, sărează și condimentează tocănița. Usturoiul se dă prin presa de usturoi.
- Lasă totul pe foc până când capătă consistența dorită. Dacă este prea solidă mai pune apă și lasă câteva minute să dea în clocot.
- Adaugă pătrunjelul tocat și servește-o caldă, cu mămăliguță alături!
O mâncare tradițională, excelentă pentru orice masă a zilei!