Tiramisu fără ouă crude

Tiramisu fără ouă crude

Rețetă de tiramisu fără ouă crude în compoziție, o prăjitură la fel de gustoasă și savuroasă precum preparatul original, care poate fi consumată cu încredere de orice persoană! Acest tiramisu se pregătește repede, iar rezultatul final este unul absolut delicios!

Porții: 8 Timp:45 minute Dificultate: Ușoară

Tiramisu fără ouă crude în compoziție este un desert rapid și sigur, ce poate fi consumat fără restricții de către oricine și care nu necesită ingrediente sau tehnici complicate. De această prăjitură se pot bucura atât copiii, cât și cei care, din diverse motive, nu agreează ouăle crude în preparate.

În rețeta originală de tiramisu ouăle se folosesc crude, fără niciun fel de gătire, doar mixate și omogenizate. În rețeta noastră de tiramisu fără ouă crude în compoziție, ouăle se gătesc pe baie de aburi apoi se încorporează în crema de mascarpone. Pentru textură și volum se adaugă frișcă bătută.

Dacă nu vrei să folosești deloc ouă, acestea se pot elimina complet din crema pentru tiramisu. În această variantă, crema mascarpone se amestecă cu 3 linguri de miere, esențe și arome. La final se adaugă frișcă bătută care se încorporează în amestec.

Ingrediente pentru tiramisu fără ouă curde în compoziție

  • 300g pișcoturi
  • 4 ouă
  • 5 linguri de zahăr
  • 250g brânză mascarpone
  • 200ml frișcă vegetală
  • esență de vanilie
  • cacao
  • cafea

Mod de preparare tiramisu fără ouă crude în compoziție

  1. Într-un bol de aluminiu amestecă ouăle cu zahărul, apoi pune compoziția pe baie de aburi.
  2. Amestecă continuu, până când ouăle își schimbă culoarea. Acestea vor avea o textură cremoasă, ușor aerată și o consistență ușor densă, dar nu foarte tare.
    *Ai grijă să nu insiști foarte mult, deoarece riști să transformi ouăle în omletă.
  3. După ce crema de ouă este gata, ia-o de pe foc și las-o să se răcească.
  4. Prepară cafeaua în care urmează să însiropezi pișcoturile. Poți aromatiza sau îndulci cafeaua după gust.
  5. După ce crema de ouă a ajuns la temperatura camerei (s-a răcit) adaugă brânza mascarpone și amestecă ușor până încorporezi complet.
  6. Prepară frișca lichidă conform instrucțiunilor de pe ambalaj și adaug-o peste crema de ouă și mascarpone.
  7. Adaugă esența de vanilie și amestecă întreaga compoziție până se omogenizează bine. Poți adăuga orice fel de esență preferi: migdale, lămâie, portocale, etc.
  8. Dă pișcoturile prin cafeaua răcită și așază primul strat într-o tavă, apoi un strat de cremă și tot așa. Ultimul strat va fi unul de cremă, pudrat cu cacao din belșug.
  9. Pune prăjitura la rece câteva ore sau peste noapte, apoi servește cu poftă!

Imagini pentru rețeta de tiramisu fără ouă crude în compoziție