Supă de legume cu găluște

Supă de legume cu găluște

O supă foarte populară, sănătoasă și plină de viamine, bună în orice moment al anului și îndrăgită atât de cei mici, cât și de cei mari!

Porții: 8 Timp:15 minute Dificultate: Ușoară

Ingrediente pentru supă

  • 2 morcovi medii
  • o ceapă mare
  • o jumătate de țelină
  • o rădăcină păstârnac
  • o rădăcină pătrunjel
  • un ardei gras roșu
  • un ardei gras galben
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • o jumătate legătura pătrunjel

Ingrediente pentru găluște

  • 2 ouă întregi
  • 8 linguri de griș
  • un praf de sare
  • un vârf cuțit praf de copt

Instrucțiuni pentru prepararea supei

  1. Spală și curăță legumele. Ceapa o lași întreagă, cu codiță, să nu se împrăștie în supă când va fierbe. Morcovii fie îi lași întregi și îi tai rondele după ce vor fierbe, fie îi tai cruzi rondele și îi fierbi așa. Ardeii îi dai pe jumătate. Rădăcina de pătrunjel, păstârnacul și țelina le lași întregi.
  2. Pune o oală pentru supă pe foc, adaugă uleiul și călește toate legumele 3-4 minute.
  3. Toarnă cca 2 litri de apă și lasă oala la foc până când toate legumele sunt bine fierte.
  4. După ce legumele au fiert, scoate-le din supă și dă focul la minim, cât timp pregătești găluștele. Dacă apa a scăzut foarte mult, completeaz-o la loc și las-o până începe să fiarbă.
  5. Înainte să pui găluștele în supă, adaugă o jumătate de pahar de apă rece, ajuta găluștele să nu se destrame. Așadar apa din supă nu trebuie să fie clocotind.
  6. Mai lasă găluștele la fiert până își dublează forma sau se lasă la fundul cratiței.
  7. Asezonează cu sare și pătrunjel proaspăt tocat!

Instrucțiuni pentru prepararea găluștelor

  1. Bate bine cele două ouă cu praful de sare, apoi adaugă praful de copt și lingură cu lingură grișul, amestecând ușor. Compoziția finală trebuie să aibe consistența unei smântâni groase, să rămână dâre când treci vârful furculiței pe deasupra, dar care să se acopere la loc.
  2. Lasă compoziția pentru găluște să se odihnească 5 minute, apoi cu o lingură înmuiată întâi în ciorba caldă adaugă găluștele. Scufundă lingura câteva secunde și mișcă ușor până gălușca cade din ea.

Rezultatul: o bunătate de supă, sănătoasă și plină de vitamine ce merge în orice anotimp!