Supă cremă de cartofi
O supă cremă rapidă, cu multe vitamine, super cremoasă, ce poate deveni cu ușurință preferata celor mici, cât și a celor mari!
Porții: 6
Timp:45 minute
Dificultate: Ușoară
Ingrediente
- 5 cartofi medii
- o ceapă
- 1 morcov mare sau 2 mai mici
- o jumătate de țelină
- un ardei gras roșu
- 2 linguri pastă de tomate
- sare
- piper
- pătrunjel
- 3 linguri de ulei
Instrucțiuni
- Spală și curăță cartofii, apoi taie-i in cubulețe de dimensiuni aproximativ egale pentru a fierbe în același timp.
- Adaugă apă cât să-i acopere și presară puțină sare pentru gust, apoi pune-i la fiert într-o oală.
- Curăță și legumele, taie-le în bucăți potrivit de mari, atât cât e necesar pentru a putea fi pasate cu blenderul vertical, și pune-le la călit 3-4 minute într-o tigaie încăpătoare.
- După ce legumele s-au călit adaugă o cană de apă și lasă-le să fiarbă înăbușit. În caz că apa se evaporă prea repede și legumele nu sunt gata mai completeaz-o din când în când.
- Spre final, când legumele sunt gata, adaugă pasta de tomate.
- Când au fiert și cartofii varsă legumele peste ei și pasează cu blenderul vertical până obții o cremă fină.
- Adaugă sare, piper, după gust, și supa este gata!
Servește cu pătrunjel proaspăt presărat și crutoane de pâine! Poftă bună!