Supă cremă de cartofi

Supă cremă de cartofi

O supă cremă rapidă, cu multe vitamine, super cremoasă, ce poate deveni cu ușurință preferata celor mici, cât și a celor mari!

Porții: 6 Timp:45 minute Dificultate: Ușoară

Ingrediente

  • 5 cartofi medii
  • o ceapă
  • 1 morcov mare sau 2 mai mici
  • o jumătate de țelină
  • un ardei gras roșu
  • 2 linguri pastă de tomate
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • 3 linguri de ulei

Instrucțiuni

  1. Spală și curăță cartofii, apoi taie-i in cubulețe de dimensiuni aproximativ egale pentru a fierbe în același timp.
  2. Adaugă apă cât să-i acopere și presară puțină sare pentru gust, apoi pune-i la fiert într-o oală.
  3. Curăță și legumele, taie-le în bucăți potrivit de mari, atât cât e necesar pentru a putea fi pasate cu blenderul vertical, și pune-le la călit 3-4 minute într-o tigaie încăpătoare.
  4. După ce legumele s-au călit adaugă o cană de apă și lasă-le să fiarbă înăbușit. În caz că apa se evaporă prea repede și legumele nu sunt gata mai completeaz-o din când în când.
  5. Spre final, când legumele sunt gata, adaugă pasta de tomate.
  6. Când au fiert și cartofii varsă legumele peste ei și pasează cu blenderul vertical până obții o cremă fină.
  7. Adaugă sare, piper, după gust, și supa este gata!

Servește cu pătrunjel proaspăt presărat și crutoane de pâine! Poftă bună!