Spumă de căpșune cu frișcă
Un desert rapid, cremos și răcoritor, cu ingrediente simple și puține, pe care îl vei savura cu plăcere alături de familie sau prieteni!
Porții: 4
Timp:15 minute
Dificultate: Ușoară
E sezonul lor, al delicioaselor căpșune, astfel că trebuie să profităm de fiecare zi în care le putem găsi din abundență prin piețe și supermarketuri 😊.
Spuma de căpșune este un desert răcoritor, ce se prepară rapid și care are potențialul de a fi savurat pe nerăsuflate!
Ingrediente
- 200ml smântână pentru frișcă
- 300g căpșune
- 50g zahăr pudră vanilat
Instrucțiuni
- Pasează cu ajutorul unui blender vertical 200g de căpșune bine coapte, spălate și curățate de codițe în prealabil.
- Toacă cubulețe restul de căpșune și dă-le deoparte.
- Varsă smântâna pentru frișcă într-un bol încăpător, adaugă cele 50g de zahăr pudră și mixează totul, cu atenție, la viteză mare pentru câteva minute sau până când smântâna se întărește. Ai grijă ca smântâna de frișcă să fie ținută în prealabil la frigider câteva ore. Ajută-te și de instrucțiunile de preparare pe care le găsești pe pachet.
- Când frișca este gata, tornă câte puțin din piureul de căpșune și încorporează-l ușor, cu mișcări largi, cu ajutorul unei spatule de silicon.
- Adugă și căpșunele tocate cubulețe, omogenizează compoziția ușor, apoi dă totul la frigider pentru aproximativ 2-3 ore.
Servește-o rece în cupe de sticlă și decorează cu mentă și căpșune tăiate felii!