Spaghetti cu piept de pui, bacon și broccoli

Prezentare spaghetti cu piept de pui, bacon și broccoli

Un preparat rapid, apetisant și sănătos, cu o combinație savuroasă de gusturi, numai bun de pregătit într-o zi în care nu vrei să stai mult în bucătărie!

Porții: 2 Timp:30 minute Dificultate: Ușoară

Ingrediente

  • 150g spaghetti
  • 2 bucăți piept de pui
  • 50g bacon
  • o cană de broccoli mărunțit
  • 350ml lapte
  • 50g parmezan ras
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri de pătrunjel tocat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper

Instrucțiuni

  1. Pune o oală cu apă și sare pe foc pentru a putea fierbe pastele mai târziu.
  2. Mărunțește bacon-ul cu un cuțit și prăjește-l cu cele două linguri de ulei într-o cratiță sau tigaie mai largă.
  3. Cât timp baconul se află la prăjit, taie cubulețe pieptul de pui.
  4. Strânge baconul prăjit cu o paletă, pune-l într-un castron, apoi adaugă pieptul de pui pentru a-l prăji de asemenea. Dacă vrei ca pieptul de pui să se gătească încet și să nu se usuce prea tare, poți să adaugi 2 linguri de apă și să continui gătirea înăbușit până când apa va scădea și puiul se rumenește ușor.
  5. Dacă apa pentru paste a ajuns la punctul de fierbere, adaugă pastele și lasă-le la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce fierberea s-a terminat pune-le într-o sită la scurs.
  6. Peste pieptul de pui rumenit adaugă cățeii de usturoi mărunțiți, apoi broccoli rupt în bucăți mici.
  7. Amestecă bine totul, adaugă laptele, condimentează cu sare și piper, apoi lasă 3-4 minute la fiert. Între timp dă pe răzătoare parmezanul.
  8. Peste amestecul de pui, broccoli și lapte adaugă pastele și amestecă bine totul.
  9. În continuare adaugă baconul, parmezanul ras și pătrunjelul tocat mărunt.
  10. Lasă pe foc până se îngroașă laptele și se formează un sos, iar mâncarea este gata de a fi servită!

O nebunie de gusturi și un preparat pe care îl vei savura cu cea mai mare poftă!