Somon în folie de aluminiu cu sparanghel la cuptor
Rețetă de somon în folie de aluminiu cu sparanghel la cuptor. Idee de masă rapidă, simplu de pregătit, sănătoasă și nemaipomenit de gustoasă. Somonul în folie de aluminiu la cuptor este fraged și delicios și îți asigură un prânz sau o cină de calitate, fără mirosuri în bucătărie.
Această rețetă de somon în folie de aluminiu cu sparanghel la cuptor este extraordinară pentru o masă echilibrată, sănătoasă și sățioasă. De asemenea se pregătește repede și simplu, iar pentru diversitate se pot adăuga și alte legume sau condimente astfel încât să se potrivească cu gustul și pofta fiecăruia.
Somonul este unul dintre cele mai recomandate feluri de pește în consum. Este bogat în acizi grași esențiali, proteine, vitamine și minerale care pe termen lung pot avea efecte extraordinare aspura organismului. De asemenea, acest fel de pește, nu are nevoie de un timp îndelungat de gătire și nici foarte multe oase.
Pentru un gust mai tradițional somonul în folie de aluminiu la cuptor se poate servi cu o porție zdravănă de mămăliguță simplă și rapidă, dar și alături de un sos de smântână cu usturoi. O masă atât de bună și gustoasă 🙂
De asemenea acest somon în folie de aluminiu la cuptor se combină de minune cu o garnitură din piure de cartofi și roșii cherry caramelizate sau feliuțe de lămâie și cartofi noi la cuptor.
Ingrediente pentru somon în folie de aluminiu cu sparanghel la cuptor
- 400g somon file
- 12 fire sparanghel
- zeama de la o jumătate de lămâie
- 1/2 linguriță cimbru
- 1/2 linguriță oregano
- 1 linguriță zahăr brun
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 căței de usturoi zdrobiți
- 2 linguri de pătrunjel tocat mărunt
- sare
- folie de aluminiu
Mod de preparare somon în folie de aluminiu cu sparanghel la cuptor
- Curăță somonul de oase și tamponează-l cu șervețele de bucătărie pentru a absoarbe eventualele urme de apă.
* Nu-ți bate capul cu pielea, se va desprinde foarte ușor după ce il vei scoate din cuptor. - Prepară o marinadă din zeama de lămâie și condimentele enumerate mai sus. Amestecă-le pur și simplu într-un bol.
- Ia o folie de aluminiu de cca 60 cm lungime și împăturește-o în jumătate, ca să obții două straturi. Folia trebuie să fie suficient de mare pentru a putea împături bucata de somon în ea.
- Așează 6 fire de sparanghel în mijlocul ei, apoi fileul de somon și toarnă jumătate din marinadă peste el. Procedează la fel și cu cea de-a doua bucată de somon.
- Bagă somonul cu tot cu folie, într-o tavă, la cuptorul încălzit la 200 de grade și lasă-l acolo pentru 15-20 de minute.
- Scoate foliile cu somon din cuptor, lasă-le 1 minut și verifică dacă somonul s-a pătruns bine. Ai grijă când deschizi folia pentru că va avea mult abur încins.