Șnițel de pui în crustă din fulgi de porumb

Șnițel de pui în crustă din fulgi de porumb

Rețetă pentru șnițel de pui în crustă din fulgi de porumb, crocant la exterior și fraged în interior, un fel de mâncare extrem de gustos, pe placul oricui.

Porții: 1 Timp:30 minute Dificultate: Ușoară

Unul dintre cele mai populare preparate de pe la noi este, fără îndoială, un șnițel de pui. Nu lipsește din niciun meniu de restaurant, iar în bucătăria proprie îl pregătim cât de des putem. Dacă îl mai îmbracăm și într-o crustă crocantă, bine rumenită, atunci suntem siguri că va fi devorat cu poftă maximă și plăcere desăvârșită.

Putem pregăti șnițele din aproape orice carne, de porc, de vită, de curcan chiar din pește sau legume, cum ar fi dovleceii, ciupercile sau soia. Modul de preparare este simplu și se obține rapid o mâncare gustoasă, care însoțită de o garnitură simplă rezolvă o masă principală sau o gustare.

Cum pregătești un șnițel de pui în crustă din fulgi de porumb

Ingredientul principal pentru acest mod de pregătire al șnițelului de pui sunt, bineînțeles, fulgii de porumb, pe care îi găsești în orice supermarket, la secțiunea cereale pentru lapte. Ai nevoie deci de fulgi de porumb simpli, fără zahăr sau alte arome în compoziție.

Mai departe, pentru a forma șnițelul, poți alege să mărunțești fulgii de porumb în robotul de bucătărie sau să îi lași întregi. Gustul va fi la fel de bun în ambele variante. Diferența se va face în aspect, fulgii de porumb mărunțiți vor îmbrăca mai bine șnițelul, dar și în gradul de rumenire, evident snițelul de pui în crustă de fulgi de porumb întregi va fi mult mai crocant.

Alte sfaturi pentru a pregăti ușor și sigur un șnițel de pui

Se știe că atunci când gătești carne de pui trebuie să fii foarte atent cu ustensilele și vasele de care atingi carnea crudă. Spală întotdeauna cu apă caldă și detergent ustensilele înainte să le folosești la pregătirea altor mâncăruri.

Pentru a nu stropi în jur și pentru a obține un șnițel bine bătut, uniform, acoperă felia de carne înainte de a o bate cu o pungă de plastic. Carnea nu se va lipi de ciocanul pentru snițele iar lichidul conținut de aceasta nu se va împrăștia pe blat sau pe faianța din bucătărie.

De asemenea pentru a te bucura de șnițele crocante la exterior și fragede în interior pune-le la prăjit în ulei bine încins.

 

Ingrediente pentru șnițel de pui în crustă din fulgi de porumb

  • 2 bucăți piept de pui
  • 100g făină
  • 200g fulgi de porumb
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare șnițel de pui în crustă din fulgi de porumb

  1. Taie pieptul de pui în felii potrivite, condimentează-le cu sare și piper apoi, cu ajutorul unui ciocan pentru șnițele, bate-le ușor astfel încât să aibă un aspect uniform.
  2. Așează făina și fulgii de porumb pe farfurii diferite, iar oul într-un castron mai înalt.
  3. Bate oul bine împreună cu puțină sare și piper.
  4. Treci carnea mai întâi prin făină, apoi prin ou și la final prin fulgii de porumb întregi sau mărunțiți, în funcție de preferință.
  5. Prăjește snițelele de pui în ulei încins pe ambele părți, apoi scoate-le pe o farfurie tapetată cu servețele de hârtie.
  6. Servește alături de piure de cartofi și murături sau orice altă garnitură preferi.

Imagini pentru rețeta de șnițel de pui în crustă din fulgi de porumb

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.