Sirop din muguri de brad făcut în casă

Sirop din muguri de brad făcut în casă

Rețetă detaliată și explicată pas cu pas pentru sirop din muguri de brad facut în casă, un remediu natural excelent în caz de tuse sau alte probleme respiratorii, dar și o delicioasă băutură răcoritoare pe timpul verii după ce a fost diluat cu apă minerală.

Porții: 1 Timp:15 minute Dificultate: Ușoară

Acest sirop din muguri de brad făcut în casă va fi la nevoie un bun remediu împotriva tusei, dar și o băutură excelentă pe timpul verii dacă îl diluezi cu apă minerală. De asemenea, pus în sticle sterilizate și depozitat la loc uscat și răcoros, siropul din muguri de brad va rezista fără probleme tot restul anului. Te poți bucura astfel de gustul și efectele benefice ale siropului din muguri de brad în orice perioadă din an.

Un sirop din muguri de brad făcut în casă va fi întotdeauna o alegere mult mai inspirată decât variantele acestuia din comerț. Siropul de casă nu va conține conservanți și alte chimicale, iar dacă vei culege singur mugurii de brad atunci vei ști că ceea ce urmează să consumi este natural și sănătos.

Mugurii de brad se pot culege în lunile mai – iunie, în funcție de zonă și altitudine. Aceștia trebuie să aibe o culoare verde crud, 1 – 2cm lungime și să fie într-un loc cât mai retras, nepoluat. Poți profita în acest fel de o excursie la munte cu familia unde, printre alte activități, culesul mugurilor de brad vă poate relaxa și oferi timp de calitate împreună.

Ca să pregătești un sirop din muguri de brad perfect trebuie să respecți câțiva pași și reguli, astfel încât reușita să fie garantată. Toți ai casei vor fi încântați de produsul final, iar sănătatea familiei va fi asigurată :).

Mai jos găsești modul de preparare pentru sirop de muguri de brad făcut în casă și ingredientele necesare.

Ingrediente pentru sirop din muguri de brad făcut în casă

 • muguri de brad
 • apa cat sa acopere mugurii de brad din cratiță
 • zahar 1 la 1 (la 1 litru de apa 1kg zahăr)
 • zeama de la o lămâie

Mod de preparare sirop din muguri de brad făcut în casă

 1. Pentru început spală bine mugurii de brad și îndepărtează eventualele impurități. Este bine ca mugurii de brad să fie cât mai tineri, adică să aibă dimensiuni de cca 1-2 cm, o culoare de un verde crud și să fie cât mai proaspeți culeși.
 2. Pune mugurii într-o cratiță și adaugă apă cât să îi acopere bine.
 3. Fierbe amestecul de apă și muguri de brad pentru aproximativ jumătate de oră. Apa trebuie sa devină lăptoasă, tulbure, de o culoare alburie.
 4. Lasă acest amestec la infuzat pentru cca 12 ore sau peste noapte. În acest fel se vor extrage toate vitaminele și mineralele conținute de mugurii de brad.
 5. A doua zi strecoară apa rezultată și adaugă zahăr în proporție de 1 la 1. Pentru fiecare 100ml de apă infuzată adaugă 100g zahăr.
 6. Pune apa infuzată împreună cu zahărul și zeama de la o lămâie la foc potrivit. Fierbe până când vei avea un sirop de o culoare brun roșcat. Pentru a verifica consistența siropului picură câțiva stropi pe o farfurie. După ce se vor răci aceștia trebuie să-și păstreze forma și să nu curgă.
 7. Pune siropul fierbinte din muguri de brad în sticle sterilizate și lasă-le acoperite, să se răcească încet, peste noapte.

Imagini pentru rețeta de sirop din muguri de brad făcut în casă

Un răspuns la „Sirop din muguri de brad făcut în casă”

 1. multumesc pentru informatii si retaeta…sa aveti un an binecuvantat cu bukurii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.