Sirop de soc
Deosebit de aromat și parfumat, un bun remediu într-o zi călduroasă de vară, alături de apă minerală, lămâie și câteva cuburi de gheață!
Porții: 1
Timp:30 minute
Dificultate: Ușoară
Ingrediente
- 1l apă
- 1kg zahăr
- 4 lămâi
- aproximativ 40 flori de soc
Instrucțiuni
- Pune apa și zahărul într-o oală încăpătoare la foc mic. Amestecă din când în când până zahărul se topește, iar apa începe să formeze ușor aburi. Nu o lăsa să ajungă la punctul de fierbere pentru că vrei să extragi aroma florii de soc delicat, opărind-o își va pierde din intensitate.
- Spală bine lămâile și curăță coaja de la două dintre ele cu ajutorul unui curățitor de legume.
- Adaugă coaja și zeama, obținută de la cele două lămâi, în apa cu zahăr și amestecă ușor.
- Acum este momentul să adaugi vedeta acestei retețe și anume florile de soc. Înainte de a le introduce în sirop, spală-le și verifică-le atent de gâze sau alte resturi din natură.
- Presează bine florile de soc în cratița cu sirop, își vor micșora imediat volumul.
- Adaugă și celelalte două lămâi tăiate felii, apoi lasă amestecul să ajungă la temperatura camerei, acoperă-l cu un capac și bagă-l în frigider pentru 3-4 zile.
- Înainte de a pune siropul de soc în sticle și a-l servi cu poftă, strecoară-l cu ajutorul unei strecurători sau a unui tifon curat!
Merge de minune într-o zi călduroasă, servit cu apă minerală rece, felii de lămâi și puțină mentă ca decor!