Shaorma de casă

Shaorma de casă

Shaorma de casă este un preparat la fel de gustos și savuros precum produsul original. În același timp shaorma de casă este mult mai sănătoasă, fiind pregătită cu ingrediente alese, preparate și combinate după bunul plac. Este ideală pentru prânz sau zile de weekend alături de familie sau prieteni.

Porții: 4 Timp:1 oră Dificultate: Ușoară

Shaorma de casă este o alternativă mult mai sigură și mai sănătoasă a produsului original. În ceea ce privește gustul și savoarea acesteia, cu siguranță vor fi cel puțin la fel de bune ca ale unei shaorma de oraș, dacă nu chiar mai bune.

Shaorma a devenit de ceva vreme un preparat extrem de căutat și consumat la noi în țară. Produsul în sine nu ar trebui să fie dăunător pentru sănătate, însă depinde foarte mult de calitatea și prospețimea ingredientelor folosite, cât și de condițiile de igienă ale localului și persoanei care o pregătește. De asemenea, cantitatea de sosuri și lipiile folosite în prepararea acesteia au un cuvânt de spus.

În bucătăria proprie poți alege și ajusta ingredientele astfel încât să obții o shaorma de casă gustoasă, care să nu fie o bombă calorică și care să poate fi consumată cu încredere atât de copii, cât și de adulți.

Ingrediente lipii shaorma de casă

  • 300g făină
  • 130ml apă caldă
  • 50ml ulei
  • 5g praf de copt
  • sare

Ingrediente umplutură shaorma de casă

  • 600g piept de pui
  • 5-6 cartofi potriviți
  • o varză proaspătă
  • 2-3 castraveți
  • o ceapă roșie mare
  • maioneză
  • ketchup dulce
  • câteva linguri de ulei
  • condimente: boia, pudra de usturoi, sare, piper

Cum pregătești lipiile pentru shaorma de casă

  1. Pune făina într-un bol, adaugă sarea și praful de copt, apoi încorporează totul cu ajutorul unei palete de silicon sau a unei linguri.
  2. Toarnă uleiul, apoi apa fierbinte și amestecă ușor.
  3. Varsă aluatul pe blatul de lucru și frământă-l câteva minute până când ingredientele sunt bine omogenizate, iar aluatul este elastic și nelipicios.
  4. Lasă aluatul să se odihnească 15 minute, apoi împarte-l în 4 bucăți și, cu ajutorul făcălețului, întinde-l pe rotund. Poți obține un rotund perfect cu ajutorul capacului de la tigaia în care urmează să coci foaia. Așezi capacul deasupra aluatului întins și imprimi forma rotundă, apoi înlături resturile de pe margine.
  5. Înfăinează bine foaia înainte să o întinzi, pentru a o putea desprinde cu ușurință de pe blatul de lucru, apoi prăjește-o în tigaie până când se rumenește ca o clătită.
  6. Pune foile de shaorma pe o farfurie și acoperă-le cu folie alimentară până pregătești compoziția shaormei.

Cum pregătești umplutura pentru shaorma de casă

  1. Pune o oală încăpătoare cu apă la fiert.
  2. Curăță cartofii și taie-i în felii mai groase, apoi blanșează-i 7-8 minute în apa clocotind.
  3. Varsă cartofii într-o strecurătoare, apoi pune-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  4. Adaugă 2 linguri de ulei peste ei, condimentează-i după gust cu condimente la alegere și dă-i la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 25 de minute.
  5. Mai departe, taie pieptul de pui în bucăți mici și prăjește-l într-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei.
  6. Condimentează pieptul de pui cu boia, praf de usturoi, sare, piper și alte condimente, în funcție de preferință.
  7. Taie mărunt o jumătate de varză medie, 2-3 castraveți și ceapa roșie.
  8. Unge feliile de shaorma cu maioneză și ketchup, adaugă cartofii copți, pieptul de pui prăjit, legumele tăiate și împăturește shaorma cu ajutorul unei folii de aluminiu.
  9. Servește cu poftă shaorma de casă proaspăt preparată!

Imagini pentru rețeta de shaorma de casă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.