Salată de toamnă cu quinoa și cartof dulce

Salată de toamnă cu quinoa și cartof dulce

Această salată de toamnă cu quinoa și cartof dulce îți oferă o masă completă, ușoară și sănătoasă, excelentă pentru zilele de post și nu numai!

Porții: 1 Timp:15 minute Dificultate: Ușoară

Fie că ții dietă, ai un regim alimentar fără carne sau vrei să explorezi gusturi și arome noi, această salată de toamnă cu quinoa și cartof dulce reprezintă o variantă excelentă de mâncare sănătoasă și gustoasă.

Quinoa este o cereală foarte bogată în proteine și aminoazici. Consumată în mod frecvent în mâncăruri și salate poate oferi o mulțime de beneficii organismului.

Cartoful dulce, de asemenea, este foarte sărac în calorii, conține numeroase vitamine, minerale și are un puternic efect antioxidant asupra organismului.

Gătite și combinate corect, alimentele pot fi sursa ta de energie și bună dispoziție. Pe termen lung te pot ajuta să ai o sănătate bună, o greutate normală și o viață îngrijită.

Iată cum pregătești o delicioasă salată de toamnă cu quinoa și cartof dulce

Ingrediente pentru salată

  • 2 cartofi dulci
  • 3 castraveți
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ceapă roșie
  • 1 cană quinoa
  • 200g brânză tofu
  • o legătură pătrunjel
  • 2 linguri ulei de măsline
  • un praf de sare

Ingrediente pentru dressing

  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • zeama de la o lămâie
  • 2 linguri de miere
  • 1 linguriță pudră de turmeric
  • un praf de sare

Instrucțiuni

  1. Curăță și toacă cubulețe cartofii dulci, castraveții, ceapa și ardeiul gras;
  2. Pune legumele mărunțite într-o tavă, adaugă cele două linguri de ulei, praful de sare și amestecă bine totul;
  3. Coace legumele la cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ 20 de minute sau până când sunt bine înmuiate;
  4. Spală bine quinoa cu apă fierbinte pentru a elimina gustul amărui din stratul exterior al semințelor;
  5. Pune boabele de quinoa la fiert cu două măsuri și jumătate de apă fiartă. Se fierb aproximativ 15 minute, cu oala acoperită.
  6. Toacă brânza tofu cubulețe și pune-o într-un bol mai larg;
  7. Adaugă peste ea și pătrunjelul tocat, apoi legumele gătite în cuptor și quinoa fiartă;
  8. Mixează sau amestecă cu un tel ingredientele pentru dressing și adaugă-l peste salată;
  9. Încorporează bine totul, potrivește gustul cu sare la nevoie sau lămâie și servește cu poftă!

Din ingredientele de mai sus ies aproximativ 4-5 porții de salată. Puteți să înjumătățiți cantitățile în caz că doriți să pregătiți mai puțină.

Această salată de toamnă cu quinoa și cartof dulce, este inspirată din minunatele și sănătoasele rețete oferite de Sano Vita care, alături de produsele proprii promovează un stil de viață sănătos și cât mai natural!

O altă salată foarte gustoasă și sănătoasă este și această salată de legume crude hrănitoare, ce poate fi servită atât singură, cât și garnitură pentru alte preparate!