Rulouri pane de șuncă presată și cașcaval

Rulouri pane de șuncă presată și cașcaval

Rețetă pentru rulouri pane de șuncă presată și cașcaval, un preparat extrem de rapid din ingrediente puține, ce se potrivește de minune pentru un mic dejun consistent sau o masă principală.

Porții: 2 Timp:15 minute Dificultate: Ușoară

Foarte simplu de urmat și pregătit, această rețetă pentru rulouri pane de șuncă și cașcaval poate deveni o obișnuință atunci când vrei sa pregătești ceva cald într-un timp scurt și cu puține ingrediente.

Rulourile pane cu șuncă și cașcaval merg de minune la micul dejun alături de câteva legume sau pâine prăjită, dar și ca masă principală alături un piure de cartofi, de exemplu.

Cu doar 4 ingrediente poți pregăti rapid o masă delicioasă de care să te bucuri împreună cu familia. Nu-ți rămâne decât să te asiguri vă ai în frigider ouă, felii de șuncă presată și cașcaval feliat și treaba e pe jumătate făcută. Dacă nu ai cașcaval feliat poți să tai cașcavalul în fâșii pe lungime, pe care le înfășori în felia de șuncă presată.

De asemenea aceste rulouri pane de șuncă și cașcaval sunt perfecte pentru acele zile când nu știi ce să mai gătești dar vrei să te bucuri de o masă caldă.

Ingrediente pentru rulouri pane de șuncă și cașcaval

  • 6 felii șuncă presată
  • 6 felii cașcaval
  • un ou
  • 50g făină
  • condimente la alegere

Mod de preparare rulouri pane de șuncă presată și cașcaval

  1. Peste felia de șuncă presată adaugă felia de cașcaval feliat și rulează strâns.
  2. După ce ai terminat de pregătit toate rulourile așează deasupra lor un servețel de hârtie și pune o greutate peste ele, astfel încât să le preseze bine. Lasă-le așa 5-10 minute pentru a căpăta o formă turtită care să le ajute să nu se desfacă.
  3. Bate oul într-un castron, iar pe o farfurie plată adaugă făina. În oul bătut poți adăuga puțin piper, boia sau pătrunjel uscat, în funcție de preferință.
  4. Treci fiecare rulou prin făină, apoi prin ou bătut, din nou prin făină și apoi ou bătut.
  5. Pune rulourile la prăjit în ulei încins, prima dată cu partea unde se îmbină. Ai grijă să le întorci relativ repede. Nu e nevoie să le prăjești mult, doar cât să se gătească oul și să se topească puțin cașcavalul.
  6. Scoate rulourile pe o farfurie tapetată cu sevețele de hâtie absorbante, astfel încât să îndepărtezi surplusul de ulei.
  7. Servește-le calde alături de o salată de castraveți, sau roșii, brânză sau alte legume sau garnitură la alegere.

Imagini pentru rețeta de rulouri pane de șuncă presată și cașcaval

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.