Rulouri de dovlecei cu brânză la cuptor

Rulouri de dovlecei cu brânză la cuptor de aproape

O gustare rapidă și absolut savuroasă de dovlecei cu brânză la cuptor, numai bună pentru prânz sau cină, sănătoasă și ușor de preparat.

Porții: 4 Timp:30 minute Dificultate: Ușoară

Ingrediente

  • 3 dovlecei
  • 300g telemea de vacă
  • 4 ouă
  • 2-3 linguri de smântână
  • 1 legatură mărar
  • sare

Instrucțiuni

  1. Speli dovleceii, îi cureți de coajă, apoi îi tai felii subțiri pe lungime. Îi pui într-o tavă, îi stropești cu puțină sare și îi lași să se înmoaie pentru a putea fi manevrabili.
  2. Dai brânza pe răzătoare și o amesteci cu 2 ouă și cu jumătate din mărarul tocat. Pui, apoi, pe fiecare felie de dovlecel 1 lingură din compoziția de brânză, rulezi și așezi ruloul în picioare într-o tavă sau formă rotundă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei.
  3. Pregătești astfel toți dovleceii și îi așezi unul lângă altul în tavă, până o vei umple.
  4. Amesteci smântâna cu mărarul și ouăle rămase, apoi torni compoziția peste dovlecei și dai totul la cuptor pentru 30 de minute.

Să ai poftă!