Rulouri de dovlecei cu brânză la cuptor

O gustare rapidă și absolut savuroasă de dovlecei cu brânză la cuptor, numai bună pentru prânz sau cină, sănătoasă și ușor de preparat.
Porții: 4
Timp:30 minute
Dificultate: Ușoară
Ingrediente
- 3 dovlecei
- 300g telemea de vacă
- 4 ouă
- 2-3 linguri de smântână
- 1 legatură mărar
- sare
Instrucțiuni
- Speli dovleceii, îi cureți de coajă, apoi îi tai felii subțiri pe lungime. Îi pui într-o tavă, îi stropești cu puțină sare și îi lași să se înmoaie pentru a putea fi manevrabili.
- Dai brânza pe răzătoare și o amesteci cu 2 ouă și cu jumătate din mărarul tocat. Pui, apoi, pe fiecare felie de dovlecel 1 lingură din compoziția de brânză, rulezi și așezi ruloul în picioare într-o tavă sau formă rotundă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei.
- Pregătești astfel toți dovleceii și îi așezi unul lângă altul în tavă, până o vei umple.
- Amesteci smântâna cu mărarul și ouăle rămase, apoi torni compoziția peste dovlecei și dai totul la cuptor pentru 30 de minute.
Să ai poftă!