Prăjitură rapidă cu cireșe sau alte fructe
Această prăjitură rapidă cu cireșe este un desert foate simplu, pufos, proaspăt și aromat, ce merge de minune și cu alte fructe, în funcție de sezon!
Suntem în plină vară, iar fructele sunt din ce în ce mai prezente în grădini și piețe, iar o rețetă de prăjitură simplă și rapidă este întotdeuna bine de știut. Indiferent că aștepți musafiri sau o pregătești cu drag pentru familie, această prăjitură rapidă cu cireșe poate fi vedeta zilei :)! Este o prăjitură al cărei blat de pandișpan va crește foarte mult, va fi super pufos, iar aroma fructelor va completa prefect gustul final.
De asemenea, poți pregăti această prăjitură cu orice fel de fructe dorești, în funție de sezon sau de ce ai la îndemână. Merge de minune și cu vișine, caise, prune, afine, căpșuni sau zmeură!
Iată cum pregătești această prăjitură rapidă cu cireșe
Ingrediente
- 500g cireșe
- 5 ouă
- 250g zahăr
- 200ml lapte
- 350g făină
- 10 linguri ulei
- 1 esență vanilie
- 1 plic praf de copt
Instrucțiuni
- Pentru început scoate sâmburii de la cireșe și lasă-le într-o screcurătoare pentru a-și lăsa zeama.
- Separă albușurile de gălbenușuri și bate-le spumă cu zahărul până capătă o consistență densă.
- Amestecă gălbenușurile cu uleiul, apoi cu laptele și esența de vanilie, apoi toarnă treptat peste spuma de albușuri.
- Încorporează ușor amestecul, apoi adaugă în mai multe etape făina amestecată cu praful de copt.
- Omogenizează bine compoziția și toarn-o într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Adaugă cireșele amestecate în prealabil cu o lingură de făină, pentru a nu se lăsa la fundul tăvii în timpul coacerii.
- Coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30-35 de minute.
- Pudrează cu zahăr pudră vanilat și servește cu poftă!
Garantat te vei îndrăgosti de această rețetă, bucătăria va fi inundată de mirosul pandișpanului copt și de aroma fructelor, iar cei care vor gusta prăjitura vor mai vrea încă o porție!
De asmenea, poți încerca și brioșele cu budincă de vanilie și căpșune, sunt foarte gustoase și aspectuoase!
Ce dimensiuni avea tava folosita?