Prăjitură cu prune, simplă și rapidă

Prăjitură cu prune, simplă și rapidă

Rețetă pentru prăjitură cu prune simplă și rapidă, extraordinar de gustoasă, bună pentru orice zi a săptămânii. Blatul pandișpan este completat de un crunch delicios, iar fructele proaspete îi dau prospețime și savoare.

Porții: 1 Timp:45 minute Dificultate: Ușoară

Această rețetă pentru prăjitură cu prune simplă și rapidă îți garantează una dintre cele mai bune prăjituri de sezon, cu fructe proaspete și blat pufos.

Ușor diferită de clasicul pandișpan cu fructe prin crunch-ul delicios de la suprafața prăjiturii, această prăjitură cu prune va deveni cu ușurință preferata familiei. Mai mult pregătirea acesteia durează foarte puțin, iar în loc de prune poți folosi orice fel de fructe, ca afine, caise, zmeură, vișine, fiind la fel de bună, gustoasă și savuroasă.

Prunele sunt fructe extraordinar de gustoase și sănătoase, au un aport caloric scăzut, fiind extrem de bogate în nutrienți valoroși pentru organism. Nu există niciun motiv pentru care nu ar trebui să consumăm cât ai multe și cât mai des. De altfel, celor aflați la dietă li se recomandă consumul regulat de prune, deoarece acestea nu cresc nivelul de glucoză din sânge și sunt foarte bogate în fibre, ceea ce înseamnă că susțin o digestie sănătoasă.

Pentru iarnă prunele se pot fie usca, fie conserva sub formă de compoturi sau gemuri. Un ceai cald și o felie de pâine prăjită unsă cu gem de prune sunt ideale pentru un mic dejun sau gustare într-o zi geroasă de iarnă.

Revenind însă la pregătirea acestei prăjituri cu prune ai nevoie de aproximativ 500g prune, bine coapte, fără stricăciuni sau alte urme de deteriorare. Cât despre celelalte ingrediente este recomandat să fie ținute o oră la temperatura camerei înainte de pregătire.

Ingrediente pentru prăjitură cu prune simplă și rapidă

  • 400g făină
  • 200g zahăr
  • 150g unt
  • 250ml lapte
  • 3 ouă
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 15 prune mai mari

Mod de preparare prăjitură cu prune simplă și rapidă

  1. Spală bine prunele, desfă-le în două, scoate-le sâmburii și pune-le la scurs într-o strecurătoare.
  2. Într-un bol mai larg adaugă făina, zahărul și untul topit.
  3. Frământă bine amestecul până obții un aluat fărămicios și nisipos. Păstrează un pahar din acest aluat.
  4. Peste aluatul rămas adaugă ouăle, laptele, zahărul vanilat, praful de copt și amestecă bine până când obții un aluat perfect omogen, fără cocoloașe.
  5. Toarnă aluatul într-o tavă unsă cu unt, așează prunele deasupra și presară aluatul sfărâmicios.
  6. Introdu tava la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, foc mediu, pentru aproximativ 30-40 de minute până când se va rumeni frumos.
  7. Servește cu poftă după ce prăjitura s-a mai răcorit!

Imagini pentru rețeta de prăjitură cu prune simplă și rapidă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.