Plăcintă cu mere și scorțișoară în stil american
Rețetă simplă și rapidă pentru plăcintă cu mere și scorțișoară în stil american, o plăcintă ce se poate consuma atât fierbinte cu o cupă de înghețată alături, cât și rece ca o plăcintă obișnuită.
Această rețetă de plăcintă cu mere și scorțișoară în stil american reprezintă o alternativă excelentă pentru plăcinta tradițională cu mere. Altfel spus, te vei bucura de un desert cu umplutură savuroasă de mere și scorțișoară gătit într-un mod diferit față de plăcintele de pe la noi. Mai mult modul de servire al acestei plăcinte poate fi diferit în sensul că se poate consuma fierbinte alături de o cupă de înghețată.
Se poate spune că această plăcintă cu mere și scorțișoară în stil american se aseamănă mai mult cu o tartă, umplutura extrem de generoasă fiiind învelită într-o crustă foarte fragedă și crocantă în același timp. Pentru a obține un aluat perfect asigură-te că acesta va sta la frigider cel puțin o oră înainte de a fi întins, umplut cu mere și introdus la cuptor.
Ingrediente pentru aluat plăcintă cu mere și scorțișoară în stil american
- 300g făină
- 150g unt
- două linguri zahăr
- un ou
- 4 linguri de apă
- un praf de sare
Ingrediente pentru umplutură plăcintă cu mere și scorțișoară în stil american
- 6-7 mere
- 3 linguri de zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- o linguriță scorțișoară
- o lingură făină
Mod de preparare plăcintă cu mere și scorțișoară în stil american
- Într-un bol mai mare amestecă făina cu praful de sare și zahărul, apoi adaugă untul tăiat cuburi și frământă bine până când obții un amestec nisipos de făină.
- Separat bate bine oul cu cele 4 linguri de apă și adaugă amestecul rezultat peste făina frământată cu unt.
- Continuă să amesteci până când obții un aluat închegat și nelipicios.
- Învelește aluatul obținut într-o folie alimentară și pune-l la frigider pentru aproximativ o oră.
- Între timp curăță merele de coajă și taie-le în felii subțiri, de dimensiuni aproximativ egale.
- Peste merele tăiate felii adaugă zahărul, lingura de făină, zeama de lămâie, scorțișoara și plicul de zahăr vanilat, apoi amestecă ușor.
- Scoate aluatul de plăcintă din frigider, împarte-l în două bucăți și întinde fiecare foaie în strat subțire.
- Așează prima foaie într-o tavă rotundă pentru tartă și modeleaz-o după forma tăvii, având grijă să acoperi și pereții acesteia.
- Răstoarnă merele în mijlocul tăvii pentru plăcintă și acoperă-le cu cea de-a doua foaie de plăcintă.
- Sigilează bine marginile aluatului pentru plăcintă, unge-o cu ou, presară puțin zahăr deasupra și crestează aluatul în mijlocul plăcintei.
- Coace plăcinta cu mere și scorțișoară în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 40-50 de minute, până când se va rumeni frumos deasupra.
- Servește cu poftă atât caldă, cât și rece.