Plăcintă cu mere rase simplă și rapidă
Rețetă de plăcintă cu mere rase simplă și rapidă, extrem de gustoasă și savuroasă. Aluatul fraged tip fursec alături de umplutura delicioasă de mere îți garantează un dulce perfect pentru orice zi.
Din categoria dulciurilor tradiționale, această rețetă de plăcintă cu mere rase simplă și rapidă vine în ajutorul celor care vor ceva dulce într-un timp scurt, fără prea mult efort și cu mai puțină muncă. Mai mult o plăcintă cu mere nu îți va goli nici portofelul, fiind printre cele mai ieftine plăcinte din bucătăria românească.
Aluatul pentru această plăcintă cu mere rase simplă și rapidă este unul extrem de fraged, tip fursec, cu mult unt. Pentru prospețime și gust se mai adaugă două linguri de smântână și un praf de sare. Acest aluat pentru plăcintă se poate umple și cu alte tipuri de umplutură, gutui, dovleac sau branză dulce, de exemplu.
La această rețetă de plăcintă cu mere rase se salvează mult timp la preparare deoarece merele nu mai sunt călite, doar date pe răzătoare, stoarse de suc și amestecate cu puțin zahăr și scorțișoară. Sucul poate fi colectat și savurat ulterior, fiind natural și hrănitor.
Pentru diversitate poți adăuga în umplutura de mere o mână de nuci tocate mărunt sau măcinate. De asemenea poți adăuga și alte arome, în funcție de preferințe.
La fel de bună și ușor de pregătit este și această rețetă de plăcintă cu mere fragedă de post, pentru zilele în care nu se consumă alimente de dulce sau dacă din oarecare motive nu ai voie să consumi produse lactate.
Rețeta pentru plăcintă cu mere rase simplă și rapidă, ingrediente și mod de preparare
Ingrediente pentru plăcintă cu mere rase simplă și rapidă
- 100g unt
- 2 linguri smântână
- 300g făină
- sare
- 1kg mere
- 3-4 linguri zahăr
- 1-2 lingurițe scorțișoară
- zahăr pudră
Mod de preparare plăcintă cu mere rase simplă și rapidă
- Amestecă untul la temperatura camerei cu smântâna și praful de sare.
- Când amestecul de unt devine omogen adaugă făina și frământă rapid până obții un aluat elastic.
- Curăță merele de coajă, dă-le prin răzătoarea mare, apoi scurge-le bine de suc și amestecă-le cu zahărul și scorțișoara măcinată.
- Împarte aluatul în două și întinde-l cu ajutorul sucitorului.
- Tapetează o tavă pentru prăjituri cu ajutorului uneia dintre foi, adaugă amestecul de mere rase apoi așează deasupra cealaltă foaie de aluat. Folosește-te de mâini să modelezi marginile aluatului astfel încât să sigilezi bine plăcinta.
- Înțeapă aluatul din loc în loc cu ajutorul unei furculițe apoi coace plăcinta în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30-35 minute.
- După ce plăcinta s-a rumenit, scoate-o din cuptor și presară zahăr pudră deasupra apoi servește plăcinta caldă sau rece. E la fel de bună!
Buna! Gustul aluatului si fragezimea lui sunt fantastice, insa reteta este pentru tava mica, trebuie specificat. Cand am facut aluatul si am vazut cat de putin a iesit, mi-am zis clar ca tava normala este mare… Deci pt tava normala cantitatile cred ca trebuiesc dublate. In rest totul chiar este simplu si gustos!!!! 😍