Plăcintă cu mere fragedă de post

Plăcintă cu mere fragedă de post

Tradiționala plăcintă cu mere și aluat fraged, de post, reprezintă un dulce excelent pentru orice zi, ce va fi savurat cu poftă de toată familia!

Porții: 12 Timp:45 minute Dificultate: Ușoară

Această delicioasă și savuroasă plăcintă cu mere de post merge de minune în orice zi a săptămânii, dar și la ocazii speciale sau sărbători.

Umplutura de mere aromată cu scorțișoară și blatul fraged de plăcintă se combină perfect, iar gustul dulce-acrișor îi dă o notă aparte și transformă plăcinta cu mere într-un adevărat deliciu.

Plăcinta cu mere de post se pregătește repede, cu ingrediente puține și la îndemână. Totuși, pentru un plus de gust, alege mere proaspete, bine coapte și fără stricăciuni.

De asemenea, merele sunt extraordinare și în torturi, tarte sau prăjituri. Sub orice formă vei alege să le pregătești, merele nu vor dezamăgi și vor face preparatele să strălucească atât ca gust, cât și ca aspect.

Ingrediente pentru aluat de plăcintă cu mere fragedă de post

  • 200ml apă
  • 200ml ulei
  • 6 linguri de zahăr
  • o linguriță bicarbonat de sodiu
  • o lingură oțet
  • 500g făină

Ingrediente pentru umplutură de plăcintă cu mere fragedă de post

  • 1,5kg de mere
  • 4-5 linguri de zahăr
  • 2 lingurițe scorțișoară

Mod de preparare plăcintă cu mere fragedă de post

  1. Curăță merele de coajă și dă-le pe răzătoarea mare;
  2. Pune merele rase împreună cu cele 4 linguri de zahăr într-o cratiță cu fund dublu. Călește totul la foc mic până când zeama lăsată de mere se va evapora;
  3. Adaugă peste merele călite scorțișoara și dă-le deoparte pentru a se răcori puțin;
  4. Într-un bol mai larg amestecă apa cu uleiul și zahărul până când zahărul se va topi;
  5. Separat dizolvă bicarbonatul de sodiu într-o lingură de oțet și adaugă-l peste amestecul de apă, ulei și zahăr;
  6. Adaugă puțin câte puțin făina până obții un aluat nelipicios și elastic. La început ajută-te de o spatulă de silicon sau o lingură pentru a încorpora. Când aluatul devine prea dens pentru a amesteca cu lingura, varsă-l pe blat și continuă să adaugi făină și să frămânți până capătă consistența necesară.
  7. Împarte aluatul în două jumătăți și întinde-l cu ajutorul făcălețului în strat subțire.
  8. Pune prima foaie de plăcintă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau presărată cu puțină făină. O tavă potrivită aceastei rețete de plăcintă cu mere ar trebui să aibă dimensiuni de aproximativ 30 x 40 cm.
  9. Mai departe adaugă merele călite și deasupra lor a doua foaie de aluat;
  10. Înțeapă aluatul de plăcintă din loc în loc cu vârful unei furculițe, apoi bagă plăcinta la cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ 25-30 de minute sau până când aluatul este bine rumenit;
  11. Imediat bucătaria va fi inundată de mirosul îmbătător al merelor aromate cu scorțisoară. Înainte de a servi plăcinta cu mere pudreaz-o cu zahăr pudră! Acesta va accentua gustul plăcintei și îi va da mai multă savoare.

Poftă bună și spor la pregătit plăcinte gustoase 🙂

Imagini pentru rețeta de plăcintă cu mere fragedă de post

14 răspunsuri la „Plăcintă cu mere fragedă de post”

  1. Anca, multumesc pentru impresii 🙂 Si noi suntem fani declarati ai acestei placinte. O pregatesc destul de des. Mai nou am inceput sa las merele necalite, le scurg bine de suc si le amestec cu zahar si scortisoara. Mai salvez timp 😉 E la fel de buna in ambele variante!

  2. Foarte buna reteta, cu instructiuni foarte clare si detaliate. E prima placinta pe care am facut-o vreodata si a iesit delicioasa. Multumesc pentru reteta!

  3. Excelenta reteta! Am incercat-o si am fost foarte multumita! Rapida, frageda, usor de facut! Am incercat si alte variante, niciuna nu m-a multumit!

  4. Bună ziua!
    O rețetă foarte ușoară și cred că iese super bună prăjitura .
    Totuși aș dori să știu dacă cineva a făcut fără zahăr această rețetă ?
    Mulțumesc

  5. Am facut eu in repetate randuri,fara zahar,am folosit melasa,faina integrala,fara bicarbonat si otet,dar am dublat cantitatea de mere.A iesit perfect

  6. Buna seara! Tocmai ce am scos plăcinta din cuptor, dar nu a crescut…ma asteptam sa creasca putin…:|

  7. A iesit foarte bun aluatul. Eu tot timpul aveam probleme cu aluatul. Bineinteles si merele eu le stor de suc inainte ca sa nu dureze fiertul atat de mult

  8. Am folosit rețetă de foi pentru plăcintă de dovleac,am amestecat faina alba cu integrala și doar 2 linguri de zahar,oricum aveam zahar la dovleacul calit.Am mai făcut foile după această rețetă pt că sunt pufoase și bune pentru post.Multum pt rețetă.

  9. Am facut placinta dupa aceasta reteta. Se prepara rapid, este economica, iese foarte buna. Cu mentiunea ca a intrat ceva mai multa faina ca sa fie aluatul cu consistenta potrivita. Multumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.