Pizza de casă gustoasă

Pizza de casă gustoasă

Pizza de casă gustoasă, cu un blat pufos la interior și crocant la exterior, ce se pregătește repede și care nu necesită mult efort, iar rezultatul este unul excelent.

Porții: 4 Timp:1 oră Dificultate: Ușoară

O pizza de casă gustoasă se traduce în primul rând printr-un blat pufos la interior și crocant la exterior acoperit de un sos delicios de roșii și mozarella în strat generos. Toate acestea sunt completate de topping-ul preferat de legume și derivate din carne, după preferințe.

Ingrediente pentru preparare blat pizza de casă gustoasă

  • 3 căni de faină
  • 1 cană de apă
  • 50 ml lapte călduț
  • o nucă de drojdie proaspătă – cca 15g
  • o lingurița zahăr
  • o linguriță rasă de sare
  • 3 linguri ulei de măsline

Ingrediente pentru pizza de casă gustoasă

  • 2 linguri de pastă de tomate
  • mozzarela sau cașcaval
  • bacon sau salam feliuțe subțiri
  • ceapă roșie
  • ciuperci
  • măsline

Cum pregătești blatul pentru pizza de casă gustoasă

  1. Pune cele trei căni de făină într-un bol mai mare, adaugă sarea, uleiul de măsline și jumătate de linguriță de zahăr și amestecă ușor.
  2. În laptele călduț, amestecat cu zahărul rămas, dizolvă drojdia și varsă compoziția peste făină.
  3. Încorporează ingredientele, apoi adaugă cana de apă și amestecă ușor cu o lingură.
  4. Varsă aluatul pe blatul de lucru și frământă-l până devine elastic și nelipicios, cu o textura asemănătoare gumei de mestecat. Dacă nu îl poți frământa pentru că este prea lipicios, mai adaugă făină, iar dacă este prea tare, mai adaugă apă.
  5. Lasă aluatul la crescut pentru aproximativ o ora sau până când își dublează volumul. Din această cantitate de aluat rezultă două pizze, pentru o tavă cu diametrul de 34cm.

În caz că nu folosești tot aluatul în aceeași zi, îl poți păstra la frigider pentru 2-3 zile.

Cum pregătești pizza de casă gustoasă

  1. Amestecă cele două linguri de pastă de tomate cu un praf de sare, oregano, un praf de usturoi, coriandru sau orice alte condimente pe care le preferi.
  2. Dă mozzarela sau cașcavalul pe răzătoare, taie ciupercile și ceapa roșie feliuțe.
  3. Întinde blatul de pizza cu sucitorul și adaugă pasta de tomate, cașcavalul sau mozzarela, baconul sau salamul, ciupercile, ceapa și măslinele.
  4. Coace pizza la cuptorul preîncălzit, la cea mai înaltă temperatură, pentru 8-9 minute!

Poți adăuga ce ingrediente dorești și le poți combina în felul preferat! Poftă bună!

Imagini pentru rețeta de pizza de casă gustoasă