Pavlova cu frișcă și fructe proaspete de zmeură

Pavlova cu frișcă și fructe proaspete de zmeură

Un desert pe bază de bezea, simplu, aspectuos și delicat, cu fructe de sezon ce se combină de minune cu frișca și gustul dulce al bezelei!

Porții: 6 Timp:2 ore Dificultate: Ușoară

Atunci când, din diverse motive, îți rămân albușuri de ou de la alte preparate, poți să pregătești cu ele deserturi extraordinare, aspectuoase și gustoase. Ar fi păcat să le arunci!

Desertul pavlova este de fapt o bezea din albușuri de ou. O bezea specială, ușor crocantă la exterior și pufoasă în interior, ca un marshmallows – jeleurile acelea pufoase, ce ne amintesc de copilărie.

Ingrediente pentru bezea

  • 4 albușuri de ou
  • 180g zahăr
  • 1 linguriță de zeamă de lămâie
  • 1 linguriță esența de vanilie
  • 10g amidon alimentar
  • un praf de sare

Ingrediente pentru frișcă

  • 300ml smântână pentru frișcă
  • 4 linguri de zahăr vanilat
  • o lingură zeamă de lămâie

Mai ai nevoie de fructe proaspete de zmeură sau orice alte fructe preferi!

Cum pregătești bezeaua

  1. Într-un bol încăpător și perfect curat, fără urme de apă sau grăsime, mixează bine albușurile de ou cu un praf de sare și lingurița de lămâie până se transformă într-o spumă consistentă și densă.
  2. După ce spuma de albușuri este gata, adaugă treptat zahărul și mixează în continuare până consistența spumei devine fermă, lucioasă și nu cade din bol atunci când îl întorci. Toată această etapă durează undeva în jurul a 10 minute de mixare.
  3. În continuare adaugă amidonul alimentar și esența de vanilie, apoi încorporează-le ușor cu o spatulă. Amidonul, alături de zeama de lămâie vor ajuta bezeaua să rămână pufoasă la interior și crocantă la exterior.
  4. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt pune grămăjoare de bezea, la o distanță sigură unele de altele, să nu se lipească. Dă-le o formă circulară, îngrijită și ușor presată spre mijloc, pentru a putea pune frișca și fructele înainte de servire. Din cantitățile prezentate în această rețetă ies aproximativ 6 porții de bezea. Poți să faci și un singur cerc de bezea, ca un tort, însă va fi nevoie să mărești timpul de coacere.
  5. Dă tava cu bezele la cuptorul preîncălzit la 100 de grade, pe raftul din mijloc, pentru aproximativ 80 de minute. Temperatura în cuptor trebuie să fie una blândă, mai mult să usuce decât să coacă. După ce bezelele sunt gata, oprește cuptorul și lasă-le înăuntru până la răcire, pentru a-și păstra forma.

Cum pregătești smântâna pentru frișcă

  1. Mixează smântâna pentru frișcă împreună cu zahărul vanilat și cu zeama de lămâie la viteză mare, 5-10 minute, până când smântâna se transformă în frișcă. Nu exagera cu mixatul deoarece există riscul să transformi frișca în unt.
  2. Asigură-te că frișca a stat câteva ore la frigider înainte de preparare.
    ! Un pont pentru siguranța reușitei este acela de a pune sub bolul în care vei mixa smântâna pentru frișcă o pungă cu legume din congelator, sau ceva foarte rece pe care bolul poate să stea.
  3. Umple bezelele cu frișcă din belșug, apoi servește alături de fructe proaspete de zmeură, afine, căpșune sau orice alte fructe preferi. Sunt recomandate fructele acrișoare pentru a se combina bine cu bezeaua dulce!