Pate vegetal cu năut și legume, de post

Pate vegetal cu năut și legume, de post

Rețetă de pate vegetal cu năut și legume, de post, un preparat extraordinar de gustos și sănătos, potrivit pentru zilele de post de peste an sau pentru o alimentație vegană variată. Pate-ul vegetal cu năut și legume se pregătește simplu și ușor, într-un timp scurt și fără prea mult efort.

Porții: 1 Timp:45 minute Dificultate: Ușoară

Această rețetă de pate vegetal cu năut și legume, de post, îți garantează un preparat absolut delicios și savuros, numai bun de servit pe o felie de pâine proaspătă.

Oricare ar fi motivul pentru care nu consumi carne, această idee de preparat te ajută să păstrezi în continuare o alimentație diversificată și sănătoasă. Lipsa cărnii în mâncare nu trebuie privită ca o corvoadă, deoarece cu ajutorul legumelor putem pregăti preparate care de care mai gustoase și mai variate, cum este și cazul acestor chiftele de post cu cartofi și orez.

Pentru a pregăti acest pate vegetal cu năut și legume, de post, ai nevoie de câteva legume uzuale, cunoscute. De asemenea mai ai nevoie de o conserva de roșii uscate, conservate în ulei, câteva nuci și năut. Roșiile uscate se găsesc în mai toate supermarketurile și sunt incredibil de gustoase în mâncăruri, iar năutul poate fi atât de conservă, cât și pregătit în casă.

Altfel spus, acest pate vegetal cu năut și legume, de post, poate fi considerat o delicatesă ușor de pregătit, cu ingrediente la îndemână și accesibile. Este ideal pentru un mic dejun sau pentru o gustare în timpul zilei.

Ingrediente pentru pate vegetal cu năut și legume, de post

  • un morcov potrivit
  • un ardei gras roșu
  • o vânătă
  • 200g năut
  • 10 roșii uscate în ulei vegetal
  • câțiva sâmburi de nucă
  • 3 linguri ulei de măsline
  • o linguriță miere (opțional)
  • un cățel usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare pate vegetal cu năut și legume, de post

  1. Curăță morcovul și vânăta de coajă, taie-le în bucăți potrivite și așează-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Curăță semințele de la vânătă, păstrează doar miezul.
  2. Asezonează legumele cu sare și 3 linguri de ulei, pune și ardeiul roșu întreg lângă ele în tavă și coace la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 30 de minute sau până când legumele sunt bine coapte. Ardeiul roșu rămâne întreg ca să poți cuăța pielița după ce se va coace.
  3. După ce legumele s-au gătit, așează-le într-un bol acoperit și lasă-le să transpire. Acest lucru va ajuta morcovul și vânăta să se hidrateze în caz că s-au uscat în timpul coacerii, iar coaja ardeiului va fi mult mai ușor de curățat.
  4. Cât timp legumele se răcoresc, curăță boabele de năut de coajă. Strânge-le pur și simplu între degete și pielița se va desface foarte ușor. E o operațiune mai meticuloasă, dar treaba merge repede și nici nu vei ști când ai început 😊.
  5. Pune toate legumele în bolul unui robot de bucătărie, adaugă și roșiile uscate în ulei, câțiva sâmburi de nucă, sare, piper, un cățel usturoi și o linguriță de miere.
  6. Mizează bine totul până când se transformă într-o pastă fină. E nevoie să mai amesteci cu o lingură și să mai cureți pereții bolului din când în când.
  7. Gustă pateul vegetal astfel rezultat, potrivește de sare și piper apoi servește pe o felie de pâine proaspătă, rumenă și bine coaptă, pregătită în casă.

Imagini pentru rețeta de pate vegetal cu năut și legume, de post