Paste al forno cu pui și ciuperci

Paste al forno cu pui și ciuperci

O porție de paste al forno cu pui și ciuperci îți garantează o masă rapidă și gustoasă, pe care o poți savura în tihnă alături de familie sau prieteni. Se pregătesc ușor, într-un timp scurt și se gratinează la cuptor până când se vor rumeni frumos.

Porții: 2 Timp:45 minute Dificultate: Ușoară

Aceste paste al forno cu pui și ciuperci reprezintă un fel de mâncare rapid, gustos și spornic care îți garantează o masă excelentă indiferent de momentul zilei.

Pentru a găti penne al forno cu pui și ciuperci ai nevoie în plus, față de o rețeta obișnuită de paste, de mozzarella și parmezan cu ajutorul cărora vei gratina pastele în cuptor. Astfel, pastele vor capăta o crustă arămie la suprafață, ușor crocantă. Se vor coce suplimentar și astfel ingredientele vor căpăta mai mult gust și savoare.

Cu alte cuvinte, preparatul final va fi mult mai gustos decât o porție de paste obișnuită. Pieptul de pui va deveni fraged și moale, iar sosul de roșii va fi absorbit în paste mult mai lejer. Mai mult crusta crocantă de mozzarella va fi vedeta farfuriei, dând pastelor o notă și o savoare aparte.

Per total, în aproximativ 40 de minute, vei avea o masă completă, sățioasă, fără multă muncă și timp petrecut în bucătărie. De asemenea, o porție de penne al forno cu pui și ciuperci poate fi preparatul perfect pentru o seară în compania prietenilor sau rudelor.

Ingrediente pentru paste al forno cu pui și ciuperci

  • 250g penne
  • 1 piept de pui
  • 7-8 ciuperci potrivite
  • o ceapă
  • 2 căței usturoi
  • o cutie de roșii despielițate
  • 100g mozzarella
  • 50g parmezan
  • 3 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • busuioc proaspăt sau uscat

Mod de preparare paste al forno cu pui și ciuperci

  1. Pune o cratiță cu suficientă apă la fiert și gătește pastele al dente conform timpului de fierbere indicat pe ambalaj. Nu uita să adaugi sare în apa de fierbere, pentru a da gust pastelor încă din timpul gătirii.
  2. Taie pieptul de pui cubulețe și pune-l la prăjit într-o tigaie adâncă cu două-trei linguri de ulei.
  3. Toacă mărunt ceapa și taie ciupercile felii.
  4. Adaugă ceapa peste pieptul de pui prăjit și gătește câteva minute până când ceapa se va înmuia.
  5. Mai departe adaugă ciupercile feliate și usturoiul trecut prin presă și lasă la foc mic până când apa lăsată de ciuperci se va evapora.
  6. Adaugă roșiile decojite, potrivește de sare, piper și busuioc și mai lasă amestecul câteva minute până când aromele se vor întrepătrunde și sosul se va găti.
  7. Peste sosul de roșii astfel preparat adaugă pastele fierte și scurse bine de apă.
  8. Amestecă bine totul astfel încât pastele să absoarbă cât mai mult sos apoi varsă totul într-un vas ceramic sau o tavă cu pereți groși, care poate fi introdusă în cuptor.
  9. Deasupra pastelor adaugă mozzarella și parmezan răzuit și dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 20-25 de minute, până când se vor rumeni frumos.

Imagini pentru rețeta de paste al forno cu pui și ciuperci

SaveSave

SaveSave

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.