Ouă umplute cu bacon, maioneză și brânză cheddar
Rețetă de ouă umplute cu bacon, maioneză și brânză cheddar explicată pe îndelete, ce te ajută să pregătești un aperitiv extrem de gustos și plin de savoare, într-un mod nou, diferit de cel tradițional.
Această rețetă de ouă umplute cu bacon, maioneză și brânză cheddar ne arată o altă modalitate de preparare a clasicelor ouă umplute, un aperitiv extrem de apreciat și popular pentru mesele de sărbătoare, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă.
Dacă în rețeta tradițională de ouă umplute ingredientele principale sunt maioneza și gălbenușul de ou mărunțit, în această rețetă de ouă umplute cu bacon, maioneză și brânză cheddar ingredientele tradiționale sunt completate de ingrediente noi și neobișnuite, care aduc un plus de gust și savoare.
Câteva informații despre ouăle umplute cu bacon, maioneză și brânză cheddar
Rețeta este inspirată din bucătăria englezească, unde ouăle umplute, deviled eggs cum le spun englezii, sunt deliciul oricărei petreceri, iar modalitățile de preparare a acestora sunt cât se poate de variate.
Baconul prăjit și mărunțit, ce se găsește în compoziția acestui preparat, pe lângă gustul deosebit aduce și o textură crocantă, brânza cheddar este deopotrivă dulceagă și cremoasă, iar ceapa verde conferă preparatului prospețime. Combinația de gusturi este unică, fiecare ingredient se completează perfect iar produsul final va fi pe placul oricărui degustător.
Poți pregăti aceste ouă umplute pentru orice eveniment sau sărbătoare în familie și poți să personifici rețeta după propriul gust. De exemplu, dacă nu îți place maioneza, poți opta pentru smântână sau poți adăuga și alte condimente în compoziția lor, cum ar fi boia. Mai mult poți alege câte ouă să pregătești, astfel că poți face mai puține sau mai multe, în funcție de preferință și nevoi.
Ingrediente pentru ouă umplute cu bacon, maioneză și brânză cheddar
- 8 ouă
- 6 felii bacon
- 3 linguri maioneză
- 50g brânză cheddar răzuită
- 2 fire ceapă verde
- sare
- piper
Mod de preparare ouă umplute cu bacon, maioneză și branză cheddar
- Cu o jumătate de oră înainte de a te apuca de pregătirea acestui aperitiv scoate ouăle din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei.
- Pune ouăle în apă la fiert într-un vas încăpător. Când apa începe să clocotească oprește focul și acoperă vasul cu un capac sau o farfurie.
- Lasă ouăle să se odihnească așa acoperite pentru aproximativ 12-15 minute, astfel încât gălbenușul să fie foarte bine gătit.
- După ce timpul a trecut, varsă apa și clătește ouăle cu apă rece apoi lasă-le să se răcorească. De asemenea, dacă ai gheață la îndemână, poți pune ouăle în apă cu puțină gheață pentru 1 minut. Acestea se vor răci foarte repede și se vor curăța foarte ușor de coajă.
- Curăță ouăle de coajă și taie-le în jumătăți pe lungime. Scoate gălbenușul și pune-l într-un bol încăpător. Jumătatea de albuș de ou așeaz-o pe un platou sau farfurie pe care o ungi cu puțină maioneză, să nu alunece.
- Zdrobește gălbenușul cu ajutorul unei furculițe iar peste el adaugă maioneza, baconul bine prăjit și mărunțit, ceapa verde tăiată mărunt și branza chedar dată pe răzătoarea mică.
- Amestecă bine întreaga compoziție și potrivește gustul de sare și piper. Dacă amestecul este încă solid mai adaugă o lingură de maioneză.
- Umple fiecare jumătate de albuș de ou cu o linguriță din compoziția de mai sus. Poți alege să pui amestecul pentru ouă umplute și într-un poș, însă trebuie să aibă o deschidere mai largă altfel nu va curge ușor.
- La final presară puțină ceapă verde mărunțită și puțin bacon mărunțit pe care le păstrezi înainte să le adaugi în umplutura de gălbenuș.
- Păstrează ouăle umplute la frigider și servește-le cu poftă.