Ou poșat cu sparanghel la grătar și pâine prăjită
O sugestie pentru un mic dejun sănătos, gustos și sățios, bogat în nutrienți foarte necesari pentru un început de zi revigorant și energic!
Porții: 2
Timp:30 minute
Dificultate: Ușoară
Ingrediente
- 10 fire de sparanghel
- 2 ouă proaspete
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 felii de pâine integrală
- puțin unt
- sare
- piper
Instrucțiuni
- Pune o oală cu apă la fiert. Apa trebuie să ocupe cam jumătate din înălțimea cratiței în care vei găti ouăle.
- Curăță sparanghelul de partea fibroasă de la cotor. Chiar dacă îl cumperi gata tăiat, îndepărtează 1-2cm de codiță. Pur și simplu îndoaie cotorul și va pocni exact de unde începe partea suculentă și bună a firului de sparanghel.
- Picură o lingură de ulei măsline peste firele de sparanghel, puțină sare și pune-le la prăjit într-o tigaie tip grill încinsă în prealabil și unsă cu foarte puțin ulei.
- Sparge încet ouăle în două cești de cafea sau două boluri cu diametru mic, astfel încât albușul să nu se răspândească prea mult.
- Când au început să se formeze bule pe fundul cratiței cu apă, ridică oala cu apă pentru 10 secunde să oprești fierberea, apoi pune-o din nou pe foc și răstoarnă ușor ouăle apropiind foarte mult de apă bolul în care ai spart oul.
- Lasă ouăle la poșat aproximativ 4 minute sau cu 1-2 minute în plus, în funcție de cât de făcute le vrei.
- Prăjește două felii de pâine integrală și unge-le cu puțin unt. Adaugă peste ele sparanghelul copt pe grătar și apoi oul poșat!
O sa ai un mic dejun pe cinste! Foarte gustos, sănătos și deloc greu de preparat! Poftă bună!