Negresă cu bezea de ou și glazură
Această negresă cu bezea de ou și glazură de cacao este o prăjitură nemaipomenit de gustoasă, cu o savoare și aromă unică, ce te va cuceri imediat!
Prăjitura negresă cu bezea de ou și glazură de cacao impresionează prin gustul deosebit, aspect și textură. Blatul aerat și aromat se combină perfect cu bezeaua pufoasă și glazura delicioasă ce îmbracă întreaga prăjitură.
Pregătită din ingrediente comune și la îndemână, prăjitura negresă cu bezea de ou și glazură de cacao este un dulce accesibil, la îndemâna oricui, ce poate fi pregătit pentru orice eveniment sau sărbătoare. De asmenea, dacă familia e mare sau invitații numeroși este foarte probabil ca prăjitura să se epuizeze repede, cât ai clipi :).
Dacă vrei să adaugi un plus de savoare acestei prăjituri, poți unge blatul de cacao cu un strat de gem de caise înainte de a adăuga bezeaua.
Ingrediente pentru blatul de negresă cu bezea de ou
- 5 gălbenușuri
- 200g unt la temperatura camerei
- 150ml lapte
- 150g zahăr
- 50g cacao
- 200g făină
- 1 plic praf de copt
Ingrediente pentru bezeaua de negresă
- 5 albușuri
- 200g zahăr
- un praf de sare
Ingrediente pentru glazura de cacao
- 25g unt
- 3 linguri de zahăr
- 2 linguri de cacao
- 30ml lapte
Mod de preparare pentru negresă cu bezea de ou
- Mixează gălbenușurile cu zahărul, untul și pudra de cacao apoi adaugă laptele și făina amestecată cu praful de copt;
- Încorporează bine totul apoi toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt;
- Coace blatul aproximativ 15-20 minute, la 180 de grade, până se gătește ușor, astfel încât să fie bine închegat, dar care să mai aibă nevoie de câteva minute în plus pentru a fi bine copt;
- Între timp bate spumă albușurile împreună cu zahărul și un praf de sare până se transformă într-o bezea tare și lucioasă, care nu cade din bol atunci când îl întorci invers;
- Pentru ca zahărul să se dizolve complet, poți continua să bați bezeaua cu un tel deasupra unui bol cu apă, la bain-marine, pentru 5-10 minute;
- Toarnă bezeaua peste blat, nivelează ușor și continuă coacerea pentru încă 10-15 minute la 160 de grade, până când bezeaua se rumenește ușor deasupra;
- Mai departe, pentru a prepara glazura de cacao, pune ingredientele într-o crăticioară, la foc mic, și lasă-le până ajung la punctul de fierbere.
- Lasă glazura de cacao pe foc 2-3 minute, amestecând continuu, până începe să se îngroașe.
- Ornează prăjitura cu ajutorul glazurii, apoi pune-o deoparte să se răcească înainte de servire.
- Porționează negresa cu ajutorul unui cuțit a cărui lamă ai trecut-o înainte prin apă fiebinte, pentru ca bezeaua să nu se lipească de el.
Servește cu poftă fiecare bucățică din această minunată negresă cu bezea de ou și lasă-te purtat de gustul și savoarea deosebită!
F bun acest canal…am facut prajituri f repede si reusite!