Mușchiuleț de porc cu sos de mere și piure de cartofi

Mușchiuleț de porc cu sos de mere și piure de cartofi

Fraged și suculent, cu un timp de gătire rapid și o combinație de arome absolut savuroasă, ce-ți garantează o masă delicioasă în familie!

Porții: 2 Timp:30 minute Dificultate: Ușoară

Ingrediente pentru marinarea mușchiulețului

  • 2 linguri de ulei
  • zeama de la o lămâie
  • 2 căței de usturoi mărunțiți
  • condimente: sare, piper, rozmarin

Ingrediente pentru sosul de mere

  • 3 mere potrivite
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1/2 linguriță turmenic

Ingrediente pentru piureul de cartofi

  • 4 cartofi medii
  • 2 linguri de unt
  • 50ml lapte
  • sare

Cum pregătești mușchiulețul de porc

  1. Înainte de toate, mușchiulețul de porc are nevoie să stea câteva ore în marinadă la frigider sau peste noapte.
  2. Amestecă toate ingredientele și unge mușchiulețul cu amestecul rezultat, apoi pune-l într-un vas la frigider. Poți folosi ce condimente preferi.
  3. Înainte de a găti mușchiulețul, lasă-l la temperatura camerei pentru 30 de minute!
  4. Prăjește mușchiulețul într-o tigaie neaderentă până când îi dai o culoare arămie și formezi o crustă crocantă.
  5. După ce mușchiulețul este rumenit bine pe toate părțile, pune-l într-o tavă la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 20 de minute!

Va fi un muschiuleț foarte fraged și gustos!

Cum pregătești sosul de mere

  1. Curăță merele de coajă, taie-le feliuțe și varsă sucul de lămâie peste ele.
  2. Pune o tigaie sau crăticioară la foc mic cu untul și zahărul.
  3. După ce untul este topit, adaugă merele feliate și lasă pe foc până se înmoaie bine merele!
  4. Adaugă pudra de turmenic și scorțișoara, apoi omogenizează bine amestecul!
  5. Lasă câteva minute să se răcorească, apoi pasează totul într-un blender!

Cum pregătești piureul de cartofi

  1. Curăță cartofii și taie-i în cubulețe de dimensiuni aproximativ egale, să poată fierbe în același timp.
  2. Pune-i la fiert în apă cu puțină sare.
  3. După ce au fiert, pasează-i cu ajutorul paletei pentru piure, adaugă unt, lapte și sare după gust.