Mușchiuleț de porc cu sos de mere și piure de cartofi
Fraged și suculent, cu un timp de gătire rapid și o combinație de arome absolut savuroasă, ce-ți garantează o masă delicioasă în familie!
Porții: 2
Timp:30 minute
Dificultate: Ușoară
Ingrediente pentru marinarea mușchiulețului
- 2 linguri de ulei
- zeama de la o lămâie
- 2 căței de usturoi mărunțiți
- condimente: sare, piper, rozmarin
Ingrediente pentru sosul de mere
- 3 mere potrivite
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de zahăr
- 1 linguriță scorțișoară
- 1/2 linguriță turmenic
Ingrediente pentru piureul de cartofi
- 4 cartofi medii
- 2 linguri de unt
- 50ml lapte
- sare
Cum pregătești mușchiulețul de porc
- Înainte de toate, mușchiulețul de porc are nevoie să stea câteva ore în marinadă la frigider sau peste noapte.
- Amestecă toate ingredientele și unge mușchiulețul cu amestecul rezultat, apoi pune-l într-un vas la frigider. Poți folosi ce condimente preferi.
- Înainte de a găti mușchiulețul, lasă-l la temperatura camerei pentru 30 de minute!
- Prăjește mușchiulețul într-o tigaie neaderentă până când îi dai o culoare arămie și formezi o crustă crocantă.
- După ce mușchiulețul este rumenit bine pe toate părțile, pune-l într-o tavă la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 20 de minute!
Va fi un muschiuleț foarte fraged și gustos!
Cum pregătești sosul de mere
- Curăță merele de coajă, taie-le feliuțe și varsă sucul de lămâie peste ele.
- Pune o tigaie sau crăticioară la foc mic cu untul și zahărul.
- După ce untul este topit, adaugă merele feliate și lasă pe foc până se înmoaie bine merele!
- Adaugă pudra de turmenic și scorțișoara, apoi omogenizează bine amestecul!
- Lasă câteva minute să se răcorească, apoi pasează totul într-un blender!
Cum pregătești piureul de cartofi
- Curăță cartofii și taie-i în cubulețe de dimensiuni aproximativ egale, să poată fierbe în același timp.
- Pune-i la fiert în apă cu puțină sare.
- După ce au fiert, pasează-i cu ajutorul paletei pentru piure, adaugă unt, lapte și sare după gust.